Prenafeta al·lega falta de memòria en la seva declaració pel «cas Hisenda»

L'exsecretari general de la Presidència en els governs de CiU, Lluís Prenafeta, va escudar-se ahir en la falta de memòria durant la seva declaració com a testimoni en el macrojudici que se celebra a l'Audiència de Barcelona per la trama de corrupció que va esclatar al final dels anys noranta a la delegació d'Hisenda a Catalunya. Prenafeta va testificar enmig d'una forta expectació mediàtica, ja que era la seva primera aparició pública des que el 8 de desembre va ser excarcerat per ordre del jutge Baltasar Garzón, que li va imposar un milió d'euros de fiança per la seva suposada implicació en el cas Pretòria, sobre corrupció urbanística.

L'exalt càrrec de CiU va declarar perquè va firmar el pagament d'un informe que la Generalitat va encarregar a l'empresa d'una de les acusades pel cas Hisenda, Mayra Mas –exdona d'un dels inspectors encausats–, que va costar quatre milions de pessetes a l'erari públic. Prenafeta va assegurar que no recorda res sobre l'informe, ja que es va elaborar el 1988, però va reconèixer que «no és normal» que s'aprovés la seva realització i adjudicació en només cinc dies. Prenafeta va comparèixer a petició de l'advocat de l'Estat, que intenta aclarir si Mayra Mas i el seu exmarit, l'inspector José Lucas, van crear una empresa fantasma dedicada a la confecció d'informes inútils per emmascarar el pagament de suborns per part d'alguns empresaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.