Successos

Successos

Recerca intermitent

Els Mossos d’Esquadra no abandonen la cerca de la parella a Susqueda però es deixa de buscar cada dia

Efectius de l’equip aquàtic i agents de l’ABP de la Selva Interior van estar ahir rastrejant el pantà

Des del 28 d’agost l’equip d’investigació està en un punt d’estancament

Des que els equips de recerca van localitzar a Susqueda el cotxe i el caiac de la parella del Maresme desapareguda, no s’ha trobat més pistes. Cap ni una. O sigui, des del 28 d’agost l’equip d’investigació està en un punt d’estancament, ja que no s’ha pogut avançar en cap direcció malgrat els esforços que han fet tant els Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Civil com voluntaris que es van afegir a les tasques de recerca. Això ha provocat que els Mossos d’Esquadra hagin abandonat la recerca activa diària. O sigui, no s’ha suspès del tot, no deixen de buscar al pantà de Susqueda, però a partir d’ara serà de manera intermitent. El que faran ara és rastrejar en zones concretes a partir d’un estudi previ que van preparant els investigadors dels Mossos. De fet, ahir efectius de l’equip aquàtic i agents de l’ABP de la Selva Interior de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners van estar treballant sobre el terreny malgrat les males condicions meteorològiques que hi havia a la zona del pantà de Susqueda. Tot i la insistència dels especialistes en recerca, altre cop ahir tampoc hi va haver resultats positius i no es va trobar cap nou indici que permeti avançar en la investigació. Tot i així, els Mossos d’Esquadra ja van avançar ahir a aquest diari que continuaran buscant i que, per ara, no s’han marcat cap data concreta per abandonar la recerca. Fonts pròximes al cas van informar, no obstant això, que no es perd l’esperança i van assegurar que la recerca al pantà continuarà.

El 4 de setembre, i després de finalitzar, sense èxit, el novè dia de recerca, el cos dels Bombers de la Generalitat va decidir desmantellar, per falta d’indicis, el dispositiu muntat al pantà de Susqueda per trobar la parella del Maresme desapareguda des del 24 d’agost passat. Tot i així, els Bombers es van posar a disposició dels Mossos d’Esquadra per destinar-hi novament efectius quan se’ls requereixi.

Els joves desapareguts són en Marc i la Paula, de 23 i 21 anys i veïns d’Arenys de Munt i Cabrils, respectivament. Els equips d’emergència van localitzar el caiac de la parella el diumenge 27 d’agost, encara que diversos joves ja l’havien vist el divendres i el dissabte mig enfonsat (els primers, al mig del pantà i els últims, a 10 metres de l’embarcador). A dins del caiac, s’hi van trobar unes pedres, i estava punxat.

El cotxe amb què viatjava la parella (un Opel Zafira de la noia) va ser localitzat l’endemà pels Bombers a prop d’una espècie de platja de la zona de coll Palomera, a poc més d’una milla de l’embarcador. El vehicle, que era a uns set metres de profunditat, va ser reflotat pels Bombers i els Mossos el 29 d’agost. A dins del vehicle, també s’hi van trobar els sacs de dormir i altres estris d’acampada, així com la documentació personal dels joves, que, segons relaten els seus amics, eren aficionats a buscar algun indret natural, com ara miradors, i fer nit dins del cotxe, quan feien les seves excursions. El conseller de l’Interior, Joaquim Forn, va informar que l’automòbil no va caure al pantà per accident, sinó que algú el va empènyer.

24
dies
fa que van desaparèixer els joves maresmencs Marc i Paula, de 23 i 21 anys i veïns d’Arenys de Munt i Cabrils, respectivament. Els equips d’emergència van localitzar el caiac de la parella el diumenge 27 d’agost. L’endemà, el cotxe sota l’aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia