Successos

Judicial

“Un monstre” la va matar

La família de Montse Méndez relata l’agonia de la desaparició

Testimonis descriuen el principal acusat com una persona “violenta” i “agressiva”

Segon dia de judici a l’Audiència de Girona contra Dave Verbist, l’home que va confessar que havia estrangulat i esquarterat la veïna de Girona Montse Méndez, i el seu presumpte còmplice en l’intent de fer desaparèixer el cos, Doramas Sánchez. La sessió judicial va ser molt emotiva, ja que davant del tribunal popular hi van declarar els familiars de la víctima, que van expressar el seu dolor pels fets ocorreguts. “Un mostre” la va matar, va assegurar la seva filla. És el final de tot el perible des que Méndez va desaparèixer i Verbist va confessar el crim. “Van ser nou mesos sense cap notícia”, lamentava la filla, que va relatar que des del primer moment va trobar molt estrany que la seva mare no hagués dit absolutament res. Va ser llavors quan la família va denunciar la seva desaparició i va demanar ajuda a través de les xarxes socials i va enganxar cartells arreu. Des dels fets, al pare de la víctima se li han agreujat els problemes de salut. “He patit molta angoixa, i he tingut problemes cardíacs”, va relatar al tribunal popular. L’home, a més, va expressar el seu enuig perquè no ha pogut enterrar totalment la seva filla. “No hem pogut recuperar tot el seu cos”, afirma. I és que Montse Méndez va morir a mans de Dave Verbist, i aquest va esquarterar el cos i el va repartir en bosses d’escombraries. Els investigadors van estar buscant per un camí forestal entre Taialà i Domeny, diversos carrers prop de zones boscoses a Sarrià de Ter i una parcel·la a Fornells de la Selva i Sant Julià de Ramis. De tots els llocs inspeccionats, es va localitzar el tronc, el crani sencer, una mandíbula i una extremitat.

Qui també va declarar va ser el vicepresident de la comunitat de veïns d’on vivia Verbist juntament amb Doramas, al carrer Orient del barri de Can Gibert del Pla de Girona. “Era una persona violenta i que no es feia amb ningú”, va relatar l’home referint-se a Verbist. “L’altre venia al darrere a demanar disculpes, era molt educat”, hi va afegir referint-se a Doramas. El representant de la comunitat de veïns va explicar que van tenir un conflicte amb el gos de Verbist i que quan li va cridar l’atenció l’acusat va etzibar que li “tenien odi”.

El testimoni protegit, clau

Una de les declaracions més importants és un testimoni protegit que va explicar que Verbist li havia confessat en un bar dos crims, el de la turista danesa i el de Méndez. “Li vaig fer el mateix a aquesta puta que a la de Girona”, li va assegurar Verbist referint-se a la notícia que apareixia als mitjans de comunicació sobre la mort de la turista danesa a Madrid. “No ho va dir amb penediment, sinó amb ràbia. És una persona agressiva”, explica el testimoni directe, que va ser clau per poder detenir Dave Verbist.

El judici continua avui amb la prova pericial i forense.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia