Successos

Deu traficants detinguts i comís de 2.800 quilos d’haixix

El cap de la xarxa va ser arrestat a Sarrià, on residia

Transportaven la droga en cotxes amb doble fons

L’Agència Tributària ha desmantellat una organització de narcotraficants que tenia com a centre d’operacions les comarques gironines i que actuava a l’Estat francès i l’espanyol. El dispositiu va cloure l’1 d’octubre. Aleshores, la Gendarmeria francesa i Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van comissar 346 quilos d’haixix al peatge francès de la Vinhana. La droga estava amagada al doble fons d’una furgoneta Mercedes Sprinter. La policia va localitzar 30,7 quilos més en un magatzem de l’organització a Sarrià de Ter i, en aquestes intervencions, van detenir sis persones, entre elles el cap de l’organització, que residia a Sarrià de Ter.

La banda es dedicava al transport dels estupefaents en furgonetes des del sud de l’Estat espanyol fins a Girona. Emmagatzemaven l’haixix en vehicles amb dobles fons en un local de Sarrià de Ter i en una nau de Bàscara. Després, duien la mercaderia a l’Estat francès utilitzant cotxes amb matrícules franceses falsificades en l’anada, que en la tornada canviaven per unes altres d’espanyoles. A més, usaven cotxes llançadora per fer contra vigilància i evitar els controls policials i duaners. Un cop a França, la droga es distribuïa entre diversos compradors de la zona de Marsella, París i Lió.

En total, s’han arrestat deu persones, s’han intervingut 11 vehicles (un camió, sis furgonetes i quatre turismes), 2.800 quilos d’haixix i 26.520 euros. La investigació es va iniciar el febrer del 2017, quan les autoritats franceses van confiscar 465 quilos d’haixix en un control a un camió. Un mes després van localitzar 1.276 quilos més en un altre camió. Al juny, a Alacant es van comissar 659 quilos d’aquesta droga en una furgoneta i, a l’agost, la Duana de Melilla va trobar 24 quilos ocults sota la goma que cobreix el terra, en unes bigues del xassís i a l’interior del dipòsit de combustible d’una furgoneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia