Successos

Lluita contra el gihadisme

Presó per a la jove detinguda a Palamós sospitosa de gihadisme

L’Audiencia Nacional ha ordenat presó incondicional per a la jove de Palamós de 21 anys detinguda dimarts per haver dut a terme activitats d’autoradicalització, captació, reclutament i enviament de gihadistes a zones de conflicte. La detinguda va passar a disposició judicial ahir, dijous, i el jutjat instructor li atribueix un delicte d’integració a organització terrorista. La causa continua sota secret de sumari. Segons fonts de la lluita antiterrorista, la noia –de nacionalitat espanyola i nascuda al municipi– formava part d’una xarxa d’individus afins a Daesh que havien estat detectats pels serveis d’intel·ligència internacionals fa dos anys. De fet, en la detenció feta per la Guàrdia Civil va resultar fonamental la col·laboració de l’FBI.

Segons la Guàrdia Civil, la noia es va radicalitzar en els darrers dos anys i sobta com una jove nascuda a Palamós va adoptar la indumentària típica dels musulmans radicals (com es pot veure a la foto), que no s’avenia gens amb ningú del seu entorn de la població. A mesura que la noia anava adoptant els preceptes gihadistes a través d’Internet, s’anava aïllant de la societat fins al punt que no tenia vida social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.