Successos

Tribunals

Bordils: un delicte d’assassinat i una mort accidental

El jurat emet el seu veredicte pel cas de l’assalt a un mas per robar marihuana que va acabar amb dos morts

El jurat popular ha declarat l’acusat de matar a trets un home al mas Pibernat de Bordils (Gironès) el 9 de desembre del 2014 culpable d’assassinat i tinença il·lícita d’armes. D’acord amb el veredicte, el jurat conclou que Manuel Pérez va disparar un primer tret per l’esquena a la víctima i, després, la va “executar” engegant-li un segon tret a boca de canó al cap. No es creuen que el processat tingués por insuperable ni que col·laborés amb la justícia. La víctima juntament amb un altre home, que va morir minuts abans per un tret disparat de forma accidental durant un forcejament, havien anat al mas a robar marihuana a l’acusat i al seu company de casa, a qui el jurat popular considera culpable d’encobriment perquè va ajudar l’assassí a intentar desfer-se dels cadàvers i a eliminar proves.

Els dos acusats, Manuel Pérez i Juan Molina, vivien a can Pibernat de Bordils, on tenien plantacions de marihuana tant en habitacions de la casa com en un cobert que hi havia a l’exterior. La nit del 9 de desembre del 2014 almenys dos homes –que van morir a trets– van anar fins al mas per robar-los marihuana o diners guanyats amb el tràfic de drogues. Segons ha declarat provat el jurat, la primera víctima va morir per un tret disparat de forma “accidental” metre els dos intrusos forcejaven amb els processats dins la casa, i descarta que cap dels dos acusats estigui implicat en la seva mort com sostenien les acusacions particulars. El jurat es basa en el fet que les proves apunten que l’arma (una escopeta retallada) la duien els assaltants i que un d’ells tenia restes de pólvora en un guant, cosa que indicaria que podria ser qui va accionar el gallet. Sí que considera que Manuel Pérez va matar intencionadament el segon intrús. Segons el relat que ha considerat provat el jurat, un cop el primer assaltant va morir d’un tret al pit, el segon va sortir de la casa i va intentar fugir. Aleshores, quan ja era a una distància d’entre 10 i 20 metres, Pérez li va disparar un primer tret a l’esquena. Llavors, se li va apropar i li va engegar un segon tret al cap. Va ser a boca de canó, amb l’arma a uns 20 centímetres de distància. Després del crim els dos acusats van posar els dos cossos en un plàstic i els van carregar en una furgoneta amb la intenció de desfer-se dels cadàvers. No van poder perquè el vehicle va embarrancar al fang. A continuació van tornar al mas i van amagar les armes, es van desfer de la roba i van netejar les restes de sang abans que arribessin els Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia