Successos

judicial

accident mortal

Deixen en llibertat l’autor de l’atropellament mortal

El jutge descarta l’empresonament, però li retira temporalment el carnet de conduir i el passaport, i s’ha de presentar cada setmana al jutjat

El jove va col·laborar a atendre les víctimes

El conductor que divendres al vespre va atropellar mortalment un home de 33 anys i va deixar malferida la seva mare de 55 a Sant Joan les Fonts ha sortit en llibertat. Eric Hernández, de 23 anys, que va ser detingut pels Mossos d’Esquadra, ja que van detectar que anava begut i drogat en el moment de l’accident, va passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot. Assistit per la seva advocada, Eva Anglada, el jove que va provocar l’atropellament mortal es va acollir al seu dret a no declarar. Tot i la gravetat dels fets –haver atropellat mortalment una persona i ferir-ne de gravetat una altra– i els delictes que els Mossos d’Esquadra li imputen –és sospitós d’un delicte contra la seguretat viària, conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, homicidi per imprudència i un delicte de lesions per imprudència–, la fiscalia no va demanar presó contra el jove conductor. En tot cas, el jutge va acabar decidint que Eric Hernández podia sortir en llibertat amb mesures cautelars: retirada del carnet de conduir i el passaport, i l’obligació de presentar-se cada setmana als jutjats. El jutge sosté la mesura basant-se en el fet que el conductor homicida té arrelament al país i que és poc provable que fugi de la justícia.

El dramàtic accident va tenir lloc divendres a Sant Joan les Fonts. Els cossos d’emergències van rebre l’avís del sinistre quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de set de la tarda. El conductor detingut, que duia un tot terreny de color blanc, va sortir de la via i va envestir una dona i el seu fill, els quals en aquell moment anaven caminant per la vorera i estaven passejant el gos, un terrier de Yorkshire petit.

Va relatar que va ser ell

Els fets van tenir lloc al punt quilomètric 86 de l’N-260. En concret, el cotxe circulava per un carrer paral·lel a la carretera, separat d’aquesta per una estreta zona verda. El conductor, després del doble atropellament, va continuar la trajectòria amb l’automòbil i va impactar contra la marquesina d’una parada d’autobús, la qual està situada ja a sobre de l’espai verd que hi ha a l’altura de la urbanització de la Roureda. Quan va passar l’accident, l’home i la mare eren just a tocar d’on hi ha aquesta marquesina, que va quedar molt malmesa. De seguida el conductor va anar a ajudar a atendre les víctimes, que coneixia personalment, ja que són veïns del barri. De fet, algun testimoni dels fets explica a aquest diari com el mateix Eric Hernández va confessar a la dona atropellada que havia estat ell qui havia provocat l’accident i que fins i tot va buscar un jersei per abrigar-la abans que arribessin els sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i les patrulles policials.

LA XIFRA

0,56 mg
d’alcohol
per litre d’aire expirat, més del doble del màxim permès, era la quantitat amb què circulava el jove.

LA DATA

24.11.17
És el dia
en què van tenir lloc els fets, al punt quilomètric 86 de l’N-260, en una estreta zona verda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.