Successos

successos

El sospitós de retenir una dona i abusar-ne, lliure

El jutge considera que no hi ha prou indicis per tancar-lo a la presó

L’acusat diu que tot és mentida

El jutjat d’instrucció número 4 de Blanes, en funcions de guàrdia, ha deixat en llibertat el sospitós d’haver tingut retinguda una dona durant dies en un pis i d’haver abusat d’ella sexualment, a Tossa de Mar. L’home va ser detingut dilluns per la policia local, i després d’haver passat dos nits als calabossos va passar ahir al migdia a disposició del jutge. Després d’escoltar la víctima, el testimoni i l’acusat, el magistrat va acordar la llibertat provisional amb compareixences sempre que sigui requerit pel jutjat. Segons van anunciar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la causa està oberta pels delictes de detenció il·legal, agressió sexual i robatori amb violència. En la seva resolució, el jutge considera que la suposada víctima ha incorregut en “diverses contradiccions” en el relat que va explicar tant a la policia com als jutjats de Blanes. Per la seva banda, l’altra prova de càrrec és el testimoni d’un company de pis. El jutge sosté que si bé és cert que és qui va comunicar a la policia que la dona estava retinguda al pis pel sospitós, aquest testimoni no ha presenciat cap dels fets denunciats. “Els indicis que hi ha són dèbils i en gran part no passen de conjectures”, sosté en l’escrit.

Segons assegura el jutge, de la investigació no hi ha motius, inicialment, de prou entitat per considerar-lo criminalment responsable dels fets. Pel que fa a l’agressió sexual, no existeixen “rastres físics”, tan sols un “cert morat” a la zona del coll. A més, segons l’escrit, tot i que ella assegura que no té cap relació sentimental amb el detingut, “les declaracions de la denunciant reflecteixen una situació molt similar a la de parella i amb el manteniment reiterat de relacions sexuals consentides”. Pel que fa al delicte de detenció il·legal, també tan sols hi ha la prova de la declaració de la denunciant, sense altres indicis. Ni tan sols els tancaments ni els cadenats que assegurava la víctima.

LA FRASE

Els indicis que hi ha són dèbils i en gran part no passen de simples conjectures
Resolució del jutge

Demanant auxili amb una nota

L’arrestat, de 50 anys i de nacionalitat marroquina, va conèixer la presumpta víctima fa poques setmanes. Ella és alemanya i havia arribat a la població de Tossa buscant feina i un lloc on viure. L’arrestat li va oferir anar-se’n a residir a casa seva, un pis que compartia amb una tercera persona. Ella va acceptar i es va instal·lar a l’habitatge. De mica en mica, però, segons diu la dona, l’home s’hauria anat tornant cada cop més controlador. La investigació indica que va arribar a incomunicar-la prenent-li el telèfon, que la retenia dins del pis, que no la deixava sortir al carrer i que l’hauria agredit sexualment. La víctima va acabar demanant ajuda per escrit a l’altre company de pis. Aprofitant que l’arrestat no els veia, li va passar una nota d’amagat on li explicava la situació que estava patint. El company de pis va alertar la policia. Però l’arrestat va dir ahir al jutge que tot és mentida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia