Successos

municipal

policia local

Malgrat dissol la unitat canina de la policia sis anys després de crear-la

El govern ho atribueix a una manca de projecte i defensa que és inviable el seu manteniment

El PSC en critica la decisió i la vincula a la manca de voluntat política

La unitat canina de la policia de Malgrat de Mar, coneguda com a K9, ja no està operativa. Després de sis anys de funcionament, aquest servei especialitzat en la detecció de drogues, sobretot a la zona d’oci del municipi, s’ha suspès envoltat de les crítiques d’alguns sectors de la població. El govern quadripartit –JxM, ERC, PDeCAT i la CUP– en van informar durant la celebració del ple de gener i el web de l’Ajuntament ho va ratificar la setmana passada. L’alcaldessa i responsable de la policia, Carme Ponsa (JxM), argumenta que darrera del servei “no hi havia un projecte definit i això fa inviable la seva continuïtat”. Per Ponsa, mantenir el K9 suposava destinar més efectius, humans i econòmics, a fer-se càrrec dels animals i això comportava aprimar els efectius de la plantilla policial que s’encarreguen d’altres tasques. “La unitat actualment només disposava d’un agent guia i ja no funcionava amb l’activitat habitual des de feia mesos”, recorda l’alcaldessa que valora la feina feta fins ara pel servei i, en especial, la implicació dels agents que van fer-se càrrec dels animals. “Des del govern prioritzem altres serveis i projecte per a la policia local aquest any com són l’execució del pla de mobilitat i la xarxa de camins escolars”, apunta Carme Ponsa que recorda que les tasques de formació educativa que la unitat feia a les escoles es podran continuar demanant a altres unitats canines.

Cap voluntat política

Des de l’oposició, el grup del PSC ha estat el més crític amb la decisió d’anular la unitat canina de la policia local. El seu portaveu i ex alcalde, Joan Mercader, considera que és del tot arbitrària i que només respon “a la voluntat de desfer-se de la feina que va fer l’anterior govern socialista”. Per Mercader, que ja va avançar fa mesos que el K9 perillava, es tracta d’una mesura errònia “si es té en compte la bona feina que ha realitzat en aquests anys al municipi” i culpa directament l’alcaldessa de “manca de voluntat política per mantenir l’activitat”.

El portaveu socialista recorda que el 2015 el municipi va ser escollit com a primera població catalana on celebrar les Jornades de Gossos de Cerca d’Estupefaents i d’Intervenció d’Unitats Canines de Policia Local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia