Els empresaris d'oci nocturn extorquits pels Casuals no els volen denunciar per por de represàlies

La majoria d'empresaris d'oci nocturn extorsionats pels catorze Casuals detinguts aquest dimecres pels Mossos no volen denunciar els fets per por de rebre represàlies d'altres membres del grup, considerat com la branca més violenta dels Boixos Nois. Segons van assegurar ahir fonts properes al cas, els empresaris estan molt «espantats» i volen mantenir-se en l'anonimat almenys fins que acabi la investigació, que es manté en secret de sumari per ordre del jutjat d'instrucció 3 de Gavà. Fins ara, els Mossos només han recollit «alguna» denúncia d'empresaris, que declaren com a testimonis protegits.

Segons van explicar les mateixes fonts, els catorze Casuals detinguts formaven part d'una banda organitzada que, a més de traficar amb cocaïna, es dedicaven a extorsionar, des de fa anys, empresaris de l'oci nocturn de Barcelona i de l'àrea metropolitana, sobretot al Baix Llobregat. «Si una nit no els deixaves entrar, l'endemà venien armats i apallissaven els vigilants de seguretat», asseguren des dels empresaris. «Si no els pagaves uns diners, t'enviaven gent del grup perquè es barallessin a dins del local i tinguessis problemes amb la policia», expliquen d'altres fonts properes al cas.

Quatre dels catorze Casuals detinguts, entre ells Efrén Simón, un dels jugadors del Bada Bing condemnats, van declarar ahir al jutjat de Gavà. El jutge va decretar presó per a ell i per a un altre dels detinguts pels delictes d'homicidi en grau de temptativa, entre d'altres. Els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs. Entre els detinguts també hi ha Ricard Mateo, el cap actual dels Casuals, i Lorenzo Pérez Bujalance, que l'any passat va ser detingut per haver utilitzat dones grans per enviar partides de cocaïna en creuers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.