Successos

Tribunals

Marihuana immadura

Absolen dos acusats tot i que els van enxampar amb 1.055 plantes

El jutge resol que no havien crescut prou i que no era apta per al consum

El jutjat penal número 2 de Girona ha absolt dos acusats per tràfic de drogues perquè la marihuana que els van comissar no era apta per al consum. Els fets que van portar davant del tribunal els dos acusats van tenir lloc el 30 de juny del 2015. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra va aturar un vehicle a la carretera de Sant Feliu de Guíxols, a Quart, quan sortien del sector del barri de la Font de la Pólvora de Girona. Els policies, que anaven d’incògnit, els van aturar perquè, segons van declarar, els dos sospitosos havien fet una maniobra evasiva com si volguessin fugir. Quan els agents es van acostar al cotxe, de seguida van notar l’olor tan característica que fa la marihuana. I efectivament, en l’escorcoll, la policia va localitzar marihuana en remull i safates de plàstic que habitualment es fan servir per plantar-hi les plantes de marihuana. En total, van comissar 1.055 esqueixos en branca. Es tractava de branques procedents d’una planta mare de Cannabis sativa i que en total pesaven uns 300 grams. Els sospitosos van explicar als agents que les havien trobat i que les van agafar i les van guardar al maleter. Que la seva intenció era per a consum propi i fumar-se les fulles que hi quedaven.

Tres anys després d’aquells fets, el cas ha arribat a judici. Els dos acusats s’enfrontaven a una pena de dos anys de presó i una multa de 4.200 euros per un delicte contra la salut pública. Durant la sessió judicial, l’advocat Sergio Noguero va defensar l’absolució dels acusats perquè no existia una infracció penal en la seva conducta. El lletrat va al·legar que els esqueixos de marihuana que van trobar als acusats no estaven tractats i que no havien seguit cap mena de procediment, com per exemple posar-hi substrat per al creixement. És per això que Noguero va defensar que la troballa era atípica i que era molt suposar per part de l’acusació de la fiscalia que els dos sospitosos fessin servir els esqueixos trobats per fer plantes de marihuana i fer-les servir per traficar-hi.

Ni tan sols tenien arrel

Ara el jutjat penat número 2 de Girona ja ha dictat sentència i conclou que, malgrat que els dos acusats van ser enxampats amb més de mil esqueixos de marihuana, són innocents. El jutge sosté que la substància localitzada no és apta per al consum. De fet, destaca que les branques que van comissar els Mossos d’Esquadra ni tan sols tenien arrel. En aquest sentit, el jutjat de Girona adopta la doctrina d’altres sentències que conclouen que les plantes localitzades no havien aconseguit prou grau de creixement per considerar-ho delicte.

Per tot plegat, el jutjat ha absolt els dos encausats, que eren acusats d’un delicte contra la salut pública. La sentència no és ferma i s’hi pot interposar un recurs d’apel·lació, que es resoldria a l’Audiència de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia