El Suprem valida la gravació de mòbil d'una nena de 12 anys que va ser víctima d'abusos a Ripollet

El Tribunal Suprem ha validat com a prova la gravació que va fer amb el seu telèfon mòbil una nena de 12 anys que, després de ser víctima d'abusos sexuals almenys durant dues setmanes a Ripollet (Vallès Occidental), va anar a veure l'agressor i va enregistrar una conversa en què l'home admetia els fets, que es van produir el 2006.

L'alt tribunal ha confirmat, doncs, la condemna de nou anys de presó que l'Audiència de Barcelona va dictar l'any passat contra Victoriano Leal –de 63 anys i amb antecedents per corrupció de menors–, per haver abusat de la nena i de dues menors més de 14 i 16 anys a la caseta de l'hort que cultivava a Ripollet. Els abusos a la nena de 12 anys van tenir lloc el març del 2006, quan la víctima i dos nois que també eren menors van entrar a l'hort del condemnat i van agafar unes eines sense el seu permís. L'home els va enxampar i, sota l'amenaça d'avisar els seus pares i enviar-los a un reformatori, va exigir als nois que carreguessin aigua a diari per regar l'hort i, a la nena, que ballés amb ell en biquini a la caseta, on va abusar d'ella diverses vegades a la setmana durant un període d'entre quinze dies i dos mesos. El gener del 2008, el condemnat va abusar també de dues noies de 14 i 16 anys al seu hort, després d'haver mantingut amb elles una conversa de contingut sexual.

A l'hora de confirmar la pena imposada a Leal, el Suprem argumenta que la gravació que fa ver la menor de 12 anys és «particularment reveladora», ja que aquest parla «del que va passar en aquelles ocasions, de la realitat dels fets que ella va denunciar i del plaer que [ell] demostrava» quan parlava amb la nena de «temes sexuals». L'alt tribunal destaca també la credibilitat de la víctima i la «versemblança» de les seves manifestacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.