L'Estat no sap encara si el jove d'Alella és una de les víctimes del tsunami de Xile
La família espera la repatriació del cos
El Ministeri d'Afers Estrangers van explicar ahir que no poden donar informació de cap mena fins que no s'efectuïn les identificacions oficials. Per fer-ho s'han desplaçat a la zona dos funcionaris per donar suport a les tasques de recerca i localització de ciutadans de l'Estat espanyol, que en el moment de la desgràcia eren a l'illa Robinson Crusoe.
Tot i això, indiquen que a la zona més afectada hi ha la constància que existeix una colònia de 1.500 ciutadans amb nacionalitat espanyola que hi resideixen, però no saben quants turistes podia haver-hi de viatge pel país en aquell moment. Ni la família de Miguel Marín, que va morir dissabte després de ser engolit pel tsunami, ni l'Estat van saber dir quan es podria fer la repatriació del cos.
La germana de la víctima, Débora, va manifestar ahir que «preferiria que Miguel tornés acompanyat de la resta de companys de viatge». Els familiars van recordar ahir que el jove va ser sorprès per «una onada d'uns setze metres». Quan el tsunami el va tornar a la sorra de la platja, on havia acampat per passar la nit, el seu sogre l'hauria anat a socórrer sense èxit i una altra gran onada se'l va tornar a endur mar endins.
Els equips de rescat no van trobar el cadàver del jove alellenc de 29 anys fins l'endemà. Miguel Marín va anar fins a l'illa Robinson Crusoe, l'única habitada de les tres que formen l'arxipèlag Juan Fernández, i situada a uns 600 quilòmetres de la costa de Xile, acompanyat de set persones més per fer turisme. Tots els seus companys de viatge estan sans i estalvis, tot i que no saben quan podran tornar a casa.