Diversos morts després d’un terratrèmol de 7,5 graus i un tsunami a Indonèsia
Un terratrèmol anterior amb una intensitat de 6,1 havia causat al menys un mort i 10 ferits i l’esfondrament de diversos edificis tres hores abans
Diverses persones han perdut la vida després que un terratrèmol de magnitud 7,5 sacsegés aquest divendres el nord de l’illa indonèsia de Célebes i provoqués un tsunami que va copejar les ciutats de Palu i Donggala, a uns 80 quilòmetres al sud del lloc on es va produir el terratrèmol.
El portaveu de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, ha explicat en un comunicat que el terratrèmol i el tsunami “van causar diverses víctimes”, sense especificar una xifra.
Per la seva banda, el director del centre de tsunamis i terratrèmols de la BMKG, Rahmat Triyono, va dir al mitjà local Kompas que les ones van aconseguir entre un metre i mig i dos metres d’alçada.
L’agència va emetre una alerta de tsunami després del terratrèmol per advertir d’ones d’entre mig metre i un màxim de 3 metres a la zona de Palu, però la va retirar set minuts després. Imatges a les xarxes socials mostren diversos vídeos gravats amb mòbils del moment en el qual arriba el tsunami a la costa, a la qual copeja amb força entre el crit de diversos residents que corren a refugiar-se.
L’epicentre del terratrèmol es va situar en una zona a 10 quilòmetres de profunditat i a 56 quilòmetres al nord de la localitat de Donggala, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS).
Un altre sisme de 6,1 graus va provocar la mort d’una persona, 10 ferits i l’esfondrament de diversos edificis a la mateixa zona tres hores abans. A més l’aeroport de Palu, que opera vols domèstics, va patir danys i estarà tancat fins al dissabte a la nit, segons va indicar l’Agència Nacional de Gestió de Desastres.
Indonèsia s’assenta sobre l’anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica en la qual cada any es registren uns 7.000 terratrèmols, la majoria dels quals d’intensitat moderada.