Roben cable telefònic als Hostalets d'en Bas i 200 veïns queden sense línia

Enxampen «in fraganti» dos homes que intentaven robar coure en una obra a Salt

Un empresari veí del municipi que va quedar sense telèfon va ser qui va donar l'avís de la sostracció del cable. El tram de cable robat estava instal·lat a l'entrada de poble, i arribava fins a l'altura del monument als pagesos. Els autors del robatori van extreure el coure de dins el cable en un indret apartat i s'hi van deixar el cúter que van fer servir per tallar-lo, segons va explicar l'alcalde, Miquel Calm, que va localitzar un regidor del consistori mentre feia un recorregut per la zona afectada.

L'alcalde va procedir a denunciar el fet als Mossos i a avisar Telefónica perquè anés a reinstal·lar el cable, treballs que es van iniciar a mig matí. Els operaris van estar treballant pràcticament tot el dia d'ahir, i cap a les sis de la tarda els veïns ja van recuperar la línia.

Calm tem que es repeteixi aquest tipus de robatoris a la zona, on ja tenen vigilància dels Mossos, però «n'haurien de posar molts, i és impossible controlar-lo tot». A més, segons diu Calm, és un treball en què «no hi ha riscos per als lladres, que manipulen còmodament aquestes línies» pel fet que no tenen corrent elèctric, i perquè poden passar fàcilment desapercebuts en un sector rural.

«Un perjudici important»

L'alcalde Calm es va mostrar preocupat per l'incident, perquè representa un «perjudici important» per a la indústria, el comerç, les activitats artesanals i de serveis,i els particulars en general, sobretot per la connexió a internet, ja que per trucar almenys es pot disposar de la telefonia mòbil. En aquest sentit, Calm reitera que, malgrat que pugui semblar anecdòtic, el robatori ha deixat uns dos-cents veïns sense línia de telèfon i un sector industrial «parat tot un dia».

Amb tot, Calm considera que les conseqüències encara haurien pogut ser pitjors si el cable robat hagués estat el que dóna el servei a la zona urbana del poble.

Dos detinguts a Salt

D'altra banda, dos homes van ser enxampats in fraganti per la policia local de Salt mentre intentaven robar coure de l'empresa que fa les obres de restauració de les naus situades darrere la Factoria Cultural Coma Cros. Els fets van tenir lloc dilluns, quan els agents van veure dos homes sospitosos al lloc, i els van enxampar quan intentaven robar el coure d'aquesta empresa. La policia local va procedir llavors a la detenció dels dos homes, que no tenen antecedents i resideixen fora del municipi.

El robatori de coure és un delicte que es comet amb freqüència des de fa molts mesos, en tractar-se d'un material força car i que els lladres venen a altres persones a un preu més baix que el de mercat.

Robatoris a vehicles

A Salt es van produir diversos robatoris a interior de vehicles que estaven aparcats en diferents carrers del municipi a començament de la setmana passada. Almenys són set els robatoris que s'han produït a interior de vehicles, i tots han resultat amb els vidres trencats. Telèfons mòbils o bosses de mà són els principals objectes sostrets. Aquests tipus de robatoris es fan sobretot quant el lladre veu algun objecte a l'interior del vehicle, però també es donen casos quant no n'hi han.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.