Detenen els autors d'una onada de robatoris al Pla de Santa Maria

Haurien sostret gasoil de camions i efectes d'un bar, d'una granja i d'un col·legi

Salvador, de 29 anys, i Daniel, de 19 –el primer, sense domicili conegut i el segon, veí de Cabra del Camp– s'haurien trobat en diverses ocasions per delinquir conjuntament, si bé la Policia de la Generalitat té prou indicis per acusar el de més edat de la majoria de robatoris. Se sospita que el noi està al darrere de la sostracció d'uns 200 litres de gasoil de camions que estaven aparcats en una empresa del polígon industrial del Pla. Aquest succés va ser denunciat l'octubre passat, mentre que, al novembre, el jove hauria agafat 100 euros de la màquina de tabac, 200 euros de la caixa registradora i tabac valorat en 950 euros al bar de la benzinera que hi ha situada a la carretera C-37. També dins la llista de fets amb què se'l relaciona, hauria intentat robar en una casa al desembre i, presumiblement, és l'autor del robatori al col·legi Sant Ramon, d'on s'hauria emportat quatre MP3 –aquest succés, però, és més llunyà, ja que es va produir l'octubre del 2008 i va ser denunciat a la Guàrdia Civil–. Se li atribueix, finalment, un robatori en una granja de porcs de la localitat al desembre, d'on s'hauria apropiat una caixa d'eines valorada en 120 euros i un porc (tant en aquesta actuació com en el robatori al bar de la benzinera i en l'intent frustrat en un habitatge, hi hauria participat l'altre còmplice).

L'alcalde del Pla, Mateu Montserrat, que estava al corrent de tots els fets delictius que s'havien produït, es declarava satisfet per l'operació policial. «Estem contents de la feina duta a terme pels Mossos d'Esquadra. Han tardat, perquè la investigació ha estat molt rigorosa. Hi havia moltes sospites sobre el que estava passant i no es podia dir res fins a tenir-ho ben lligat.»

Peces de cotxe recuperades

Els efectius de la unitat de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra de Tarragona també van arrestar el 28 d'abril un veí d'Alcover, de 33 anys, per un delicte de receptació. La investigació va començar un dia abans, quan un ciutadà va denunciar un robatori a la seva masia, on un desconegut va prendre dos motors de cotxe, dues caixes de canvis i altres peces d'automòbil. Els agents van anar a fer comprovacions a una deixalleria de Constantí, propietat del processat, on van veure unes peces que podrien coincidir amb les que constaven com a desaparegudes. A partir d'aquí, van mostrar unes fotografies de tot aquest material al denunciant, que va manifestar que sense cap mena de dubte eren les seves. Per aquest motiu, el responsable del negoci va ser detingut per haver mercadejat amb objectes de procedència il·lícita. L'home, en la seva declaració, va assegurar que les peces les hi havia venut un veí de Reus, de 32 anys, que el 29 d'abril també va ser arrestat per un delicte de robatori amb força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.