Ordenen la cerca internacional de dos testimonis clau del doble crim de Barberà

L'Audiència ajorna el judici contra els cinc acusats d'aquests assassinats entre bandes albaneses

Els acusats del doble crim al polígon industrial Can Roqueta de Barberà del Vallès, el 26 de setembre del 2006, es van presentar ahir a la secció setena de l'Audiència de Barcelona mudats amb roba esportiva i de marca. La fiscalia sol·licita que tots cinc siguin condemnats a 50 anys i mig de presó per haver assassinat Niko Delaj, amb nou trets, i Zanaj Slejdi, amb cinc, i per haver-ho intentat amb el testimoni protegit, anomenat José, que va fugir de la zona i que ahir no es va presentar a judici. Tampoc s'hi va presentar en Juanan, el sobrenom d'un altre testimoni protegit, que va assegura a la policia que eren bandes rivals que s'havien barallat per controlar les prostitutes romaneses que tenien a Barberà.

Sokol Ramaj i Elis Haxhiraj van ser detinguts a Madrid per la Guàrdia Civil el març del 2007 i van estar en presó preventiva fins al novembre d'aquell any. La secció tercera de l'Audiència de Barcelona els va deixar en llibertat en considerar que les proves acusatòries no eren concloents, especialment en concretar-se que podria haver estat una disputa amb un foc encreuat, ja que a les víctimes i al testimoni protegit se'ls va fer la prova de parafina i se'ls va trobar restes de pólvora. És a dir, que també havien disparat, segons l'advocat defensor. Els altres tres acusats, Enton Kabashi, Vasil Bircaj i Arben Sinanaj es van presentar voluntàriament al jutjat, que els va deixar en llibertat. L'advocat afegeix que els seus clients no eren a Barberà ni van matar ningú. El judici es farà al novembre.

El doble crim de Barberà va provocar un seguit de venjances a Albània. Armando Zanaj, germà d'una de les víctimes, va matar a trets Leonara Rama, mare d'un dels acusats. Dies després, Sokol Rama va tornar a Albània i va matar un oncle i un amic de Zanaj. Segons el lletrat defensor, aquest procés a la república dels Balcans s'ha arxivat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.