Un mosso mata l’excompanya i se suïcida a Terrassa
L’agent, destinat a seguretat ciutadana a la mateixa població, va fer servir la seva arma reglamentària
“Vivim amb consternació el darrer homicidi de violència masclista, aquest cop protagonitzat presumptament per un membre del cos que després s’hauria suïcidat. Lamentem els fets profundament.” Amb aquest missatge al Twitter el Mossos comunicaven oficialment ahir, a les dues de la matinada, el crim que dissabte a la nit va perpetrar un agent de seguretat ciutadana de la comissaria de Terrassa. Carlos, de 42 anys, va disparar contra la seva excompanya, Judit, de 29, al pàrquing del bloc de pisos on residia la dona, que acabava d’aparcar el seu vehicle després de tornar de comprar. Després de matar la dona, el mosso, amb la mateixa arma, la seva reglamentària, es va disparar ell i va posar també fi a la seva vida. Segons van explicar a Efe fonts de la família de la noia assassinada, l’home no acabava d’acceptar la ruptura de la seva relació i els darrers temps la perseguia amb la intenció de fer-la tornar amb ell. Va ser un veí del bloc que va trobar els cossos i va alertar emergències. Es va produir la paradoxa que alguns agents que van acudir a l’escenari del crim eren companys de l’homicida suïcida. No constaven denúncies ni episodis de maltractament entre la parella abans del fatal desenllaç de dissabte, segons va indicar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Els Mossos, en el fil de Twitter que seguia al primer comunicat informaven: “La investigació segueix oberta i continuarem treballant cada dia per erradicar la violència contra les dones.” Un dels aspectes que haurà de permetre esclarir la investigació precisament serà que l’arma homicida hagi estat l’arma reglamentària d’un membre del cos. Tot i que no hi ha una obligatorietat expressa de deixar l’arma a l’armariet un cop acabat el servei, el més habitual és que els agents la hi dipositin quan surten de la feina. En aquest cas, l’agent se la va endur. El crim i suïcidi de Terrassa és pràcticament un calc del que es va perpetrar l’abril del 2016 a Sant Feliu de Llobregat, quan un mosso també va fer ús de la seva arma reglamentària per matar la seva excompanya, i també es va suïcidar. En aquell cas, el debat es va centrar en el fet que el mosso estava de baixa i disposava de l’arma. Un altre aspecte controvertit en la disposició d’armes per part dels agents policials és el de la superació d’un test psicotècnic per avaluar la idoneïtat de dur armes, una prova que només la fan periòdicament els agents de les policies locals.
L’Ajuntament de Terrassa ha decretat tres dies de dol, i ahir al migdia es va fer una concentració per rebutjar l’homicidi i reclamar la fi de la violència masclista. Hi van participar unes 200 persones.