Successos

Gandia registra un descens del 25% dels delictes en deu anys

El Delegat del Govern al País Valencià afirma que Gandia és una de les ciutats turístiques més segures d'Europa

Segons les dades facilitades pels responsables policials, la ciutat i terme de Gandia ha registrat un descens dels delictes de 4,15% en els sis primers mesos de 2010 i del 25% des de l'any 2005, «gràcies a l'augment de la plantilla de policies a la Comissaria, de guàrdies civils i de la policia local, i a la millora constant de la col·laboració entre els diferents cossos policials», segons ha explicat José Manuel Orengo, alcalde de la vila.

El Delegat del Govern ha reiterat el compromís del Govern de l'Estat en continuar contribuint a millorar la seguretat del País Valencià i, en especial de Gandia i, a la vista de les estadístiques, ha afirmat que «Gandia és una de les ciutats turístiques més segures de tot Europa».

No obstant això, l'Alcalde ha dit que hi ha fets concrets com ara el set robatoris ocorreguts a Benipeixcar «per la mateixa persona» o el trencament de l'aparador d'un comerç al centre històric que «creen alarma social i destorben la tranquil·litat de la ciutat» i que «provoquen sempre els mateixos, afectats per alguna drogodependència o un entorn familiar desestructurat».

José Manuel Orengo també ha destacat que, «en els sis primers mesos de l'any hi ha hagut 68 expulsions als seus països d'origen de persones immigrants» que han comés delictes a la ciutat i la comarca.

El dispositiu de seguretat per a l'estiu de l'Any Borja: 32 nous agents Durant els mesos de l'estiu s'ampliarà la vigilància a la platja amb més efectius i més cotxes patrulla de la Policia Nacional i Local. En este sentit, el Delegat del Govern ha revelat que des de l'1 de juliol la plantilla de la Comissaria de Gandia es reforça amb 15 nous agents de policia i que 17 nous agents de la Guàrdia Civil es destinaran a la Companyia de Gandia. Guerra oberta a les màfies del top manta. El primer munícep assegura que «Gandia declara la guerra oberta a les màfies del top manta» que operen en la platja procedents de València i de Cullera perquè no és la imatge que s'hi vol donar de la platja i provoca una competència deslleial als comerciants que esperen l'estiu per a obrir els seus negocis. També hi haurà una vigilància especial al denominat botellot, un fenomen localitzat a l'estiu en determinades zones de la platja i contra les conductes incíviques que generen algunes persones que lloguen apartaments; és per això que es demana la col·laboració de les empreses de lloguer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia