Dol a Rubí i Sabadell per la mort d'una menor de l'Equador i un jove d'origen bolivià
En l'accident també hi va haver ferits vallesans, una terrassenca ingressada en estat crític i una altra rubinenca amb pronòstic lleu
Tan bon punt la consellera de Justícia, Montserrat Tura, va fer oficials les identitats de les primeres set víctimes de l'accident, l'Ajuntament de Sabadell va expressar la seva condolença i solidaritat amb la família i amics del jove Jesús David Parada Ayala, nascut l'any 1991 a la ciutat de Santa Cruz, a Bolívia, i veí d'Arraona-Merinals des de feia cinc anys.
El regidor Paco Bustos es va desplaçar immediatament al domicili del jove, i altres representants municipals van anar a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per interessar-se pels familiars i amics, i oferir-los el seu suport, en nom de la ciutat. Tot i que algunes de les víctimes seran repatriades als seus països d'origen, els familiars de Parada van confirmar a l'agència ACN que preferien enterrar-lo a Catalunya. Un grup de veïns va homenatjar la víctima amb espelmes i una fotografia al portal de l'edifici on viu la família.
En total, dues rubinenques van estar implicades en l'accident ferroviari de Castelldefels, encara que tot primer es va témer per una tercera, que ahir es va comprovar que està fora de perill. Una d'elles, d'origen equatorià, de només 16 anys, i veïna del 25 de Setembre, ja ha estat confirmada com una de les víctimes mortals, mentre que una altra ciutadana, també d'origen equatorià, però en aquest cas del barri de Les Torres, està ingressada a la Mútua de Terrassa amb una fractura als dits d'un peu.
L'Ajuntament de Rubí, com a resposta a la tragèdia, i a poques hores del començament de la festa major, va decidir celebrar un minut de silenci en dos esdeveniments. Un va ser ahir en el transcurs de la tradicional recepció a les entitats locals, i l'altre serà avui, just abans del pregó (12.00 h), que anirà a càrrec de l'històric director artístic de l'Esbart Dansaire Albert Sans. A més, les banderes del municipi onejaran a mig pal durant els quatre dies que durarà la festa, i el domàs de Rubí tindrà incorporat un crespó negre en memòria de la víctima.
Altres mesures aplicades pel consistori han estat l'oferta d'atenció psicològica als pares de les dues noies en qüestió, com també als alumnes que així ho necessitin del curs del pla de transició al treball (PTT) de l'Institut Duc de Montblanc de Rubí, on estudiava la noia que ha traspassat, Janela Lizeth Luna Correa.
Una terrassenca, greu
L'altra vallesana implicada en la tragèdia va ser una terrassenca de 18 anys, i d'origen xilè, que va ser ingressada en estat crític a l'hospital Clínic de Barcelona, amb el diagnòstic d'una fractura oberta de tíbia i peroné. El mateix dia de Sant Joan, però, va ser operada amb èxit, i ara el seu pronòstic, que era crític, ha passat a ser greu.
Primer minut de silenci a Rubí
La tradicional recepció de l'Ajuntament de Rubí a les entitats locals, que va tenir lloc ahir a la pista poliesportiva Francesc Calvo, va incloure un minut de silenci en memòria de la veïna del barri 25 de Setembre que ja s'ha confirmat que va morir durant l'accident ferroviari de Castelldefels. Durant tota la festa major, que avui començarà amb un altre minut de silenci abans del pregó, les banderes del municipi onejaran a mig pal i el domàs de Rubí portarà incorporat un crespó negre. L'alcaldessa, Carme García, va tenir unes paraules de record per Janela Luna i va destacar que «la festa major comença amb un toc de tristesa». Així mateix, també va solidaritzar-se amb el patiment dels pares, als quals els serveis socials de l'Ajuntament ja s'han adreçat per oferir-los atenció psicològica. D'altra banda, durant l'acte van rebre un reconeixement pel seu 25è aniversari tres entitats locals: l'AMPA del CEIP Torre de la Llebre, l'AV Can Serrafosà i el Club Handbol Rubí.