Successos

la selva del camp

Dotze anys i mig de presó per als acusats de segrestar i torturar un home el 2006

Els detinguts van retenir la víctima a Tàrrega, la van obligar a pujar en un cotxe i la van tancar en una masia de la Selva

Li exigien 200.000 euros

L'Audiència de Tarragona ha condemnat a una pena de dotze anys i mig de presó a dos ciutadans que van retenir un home i el van torturar a la Selva del Camp, el passat 24 de març de 2006. Segons es considera provat, els acusats van esperar que la víctima sortís d'una mesquita de Tàrrega on estava resant, el van intimidar apuntant-lo amb una pistola a l'altura de l'abdomen i el van obligar a pujar en un cotxe. Un cop van arribar a Cervera, van aturar l'automòbil, van fer sortir a fora el denunciant, li van col·locar unes manilles i el van introduir al portamaletes. Aproximadament una hora més tard, van tornar a parar en una finca situada a la partida de Mas d'en Valls del terme municipal de la Selva del Camp, en la qual hi ha una masia abandonada on anys enrere havien viscut uns familiars d'un tercer implicat, que ha estat absolt. A l'interior de la casa, els processats van colpejar l'afectat, el van amenaçar de mort i li van requerir que els entregués 200.000 euros. La víctima els en va oferir 5.000, però els segrestadors van refusar aquesta quantitat, el van lligar i li van dir que el deixarien lliure si els donava els diners que li exigien.

Pels volts de les set de la tarda, l'home es va quedar sol a la masia i, unes tres hores més tard, va aconseguir deslligar-se i fugir. A continuació, es va dirigir a les dependències de la Guàrdia Civil de la Selva del Camp, on va facilitar als agents la matrícula de la furgoneta dels delinqüents, els va descriure el lloc on havia estat tancat i, al cap d'uns dies, van ser arrestats. Per aquests fets, els dos detinguts han estat condemnats a un total de dotze anys i mig de presó com a responsables d'un delicte de detenció il·legal, un altre de lesions amb arma de foc i per tinença il·lícita d'armes.

LA DATA

24.03.06
Va ser el dia
en què els processats van retenir el denunciant, a qui van abordar amb una arma de foc.

Un tercer implicat ha estat absolt

Quan els detinguts van arribar a la Selva, un d'ells es va posar en contacte amb un amic, a qui li va demanar que li deixés una furgoneta perquè el camí fins a la masia on van tancar la víctima estava en mal estat. El propietari els la va prestar, però quan va veure el que estava passant, va dir als altres que “no li interessava el que feien” i que volia ”quedar-ne al marge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia