Successos

La policia local de Gandia i la comissaria actuen contra la violència de gènere

Gandia ha registrat, en el que va d'any, 145 casos de violència de gènere, dels quals un 62% tenen una ordre de protecció.

L'Ajuntament de Gandia ha anunciat la signatura d'un protocol de col·laboració entre la Policia Local i el Cos Nacional de Policia a la ciutat, per combatre la violència de gènere. Es tracta de l'adhesió a un pacte signat entre el Govern estatal i la Federació de Municipis i Províncies que contempla la unió de les forces de seguretat per a millorar el protocol d'actuació davant d'aquest tipus de violència i per a millorar la seguretat i la protecció de les dones víctimes de la violència de gènere.

Aquest protocol, es la materialització d'una proposta que ja es va abordar fa un mes quan es va tractar la necessitat de millorar les ferramentes per lluitar contra la violència de gènere. Amb aquest acord, hom pensa que s'optimitzaran els recursos humans per atendre a les víctimes, degut que ja fa temps que les dues institucions col·laboren en aquest tema, però el que s'ha fet ara és crear un protocol d'actuació per marcar una línia a seguir en aquesta col·laboració i millorar l'eficàcia i l'atenció.

La principal novetat que suposa aquest protocol és el fet que l'Ajuntament habilitarà funcionaris que podran accedir a la base de dades de les víctimes de violència de gènere que té el Ministeri per poder controlar la situació de víctimes i agressors en temps real i poder actuar amb major eficàcia.

Dades sobre violència

Les dades de violència de gènere enregistrades a Gandia i la comarca en el que va d'any, sumen un total de 185 víctimes de violència de gènere, de les quals 182 són dones i tres són homes. 145 dels casos s'han registrat a Gandia.

Del total de denúncies per maltractaments a Gandia, el 62% dels casos s'ha dictaminat una ordre de protecció. Pel que fa a la comarca, dels 185 casos, 160 han sigut de violència de gènere, 10 de violència domèstica i 15 d'altres tipus de violència, com per exemple, les que inclouen als menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia