Punt divers

Successos

“Trepitjar” els espais claus de l'incendi

La jutgessa de Gandesa i els advocats que porten el cas del foc d'Horta de Sant Joan van visitar ahir la zona on va passar la tragèdia

Aquesta prova va ser sol·licitada per les acusacions particulars

Després de gairebé un any d'instrucció i de set mesos de declaracions que encara segueixen obertes, ahir tant els advocats com la jutgessa de Gandesa que porten el cas del fatídic incendi d'Horta de Sant Joan de l'estiu passat, on van morir cinc bombers del GRAF Lleida, van realitzar una ruta pels escenaris més destacats de la tragèdia.

El punt de partida va ser la Farinera, que és on inicialment es va establir el Centre de Comandament Avançat (CCA). Segons va explicar Pau Simarro, lletrat de dues de les famílies de les víctimes, el reconeixement judicial va continuar a la zona on va caure un llamp que va impactar contra un pi, fet que va centrar erròniament l'atenció durant uns dies. I és que cal recordar que aquest indret es va convertir en mediàtic perquè, en un principi, la causa del llamp va ser assenyalada pels agents rurals com l'origen del foc, tot i que posteriorment aquesta teoria es va rectificar públicament arran de la detenció de dos joves que estan acusats d'haver-lo provocat de manera intencionada. El trajecte va prosseguir al Mas de Pixantó –que és on van començar les flames– i al Mas de Navarret, on el màxim comandament dels bombers –Delta 0–, va anar a rescatar uns veïns: “Delta 0 va marxar del CCA per executar suposadament aquest salvament. Per tant, amb la visita d'aquest mas podrem calcular quant de temps hauria trigat a efectuar aquest desplaçament”, va afegir Simarro. I, finalment, la darrera parada va ser al punt on es van quedar atrapats els efectius del GRAF Lleida, ja que es va voler comprovar “si hi havia rutes d'escapament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia