Successos

tarragona

Un foc crema 100 hectàrees al Mèdol i avança cap al Catllar

Va obligar a desallotjar masos, a retirar els cotxes d'una àrea de servei i a tallar un carril de l'AP-7

90 dotacions de bombers van treballar en l'extinció de l'incendi, que ahir a última hora encara era actiu

Ahir es va viure un dia complicat a Tarragona, on hi va haver una mobilització contínua d'efectius arran de l'incendi forestal que va començar a l'altura del punt quilomètric 237,5 de l'AP-7, en sentit sud. Els bombers van rebre l'avís dels fets quan faltaven pocs minuts per a tres quarts de tres de la tarda i, inicialment, es van dirigir fins a la zona una trentena de dotacions. A l'hora de tancar aquesta edició, les flames ja havien cremat més de 100 hectàrees de vegetació i, de fet, la dificultat per controlar el foc va provocar que a mitja tarda arribessin a coincidir sobre el terreny fins a 70 vehicles terrestres i una dotzena de mitjans aeris, dos dels quals van ser cedits pel Ministeri de Medi Ambient. L'àrea que en un principi va resultar afectada està compresa entre la pedrera de Ferran i la pedrera del Mèdol, que és un dels tretze monuments de la Tàrraco romana que l'any 2000 van ser declarats patrimoni mundial per la Unesco. Segons els efectius, l'incendi, “sortosament”, no va arribar a aquest espai protegit –que va quedar situat a la cua del foc–, ja que aquest va ser el lloc on les flames van perdre força més aviat. En canvi, amb el pas de les hores, els bombers van centrar els esforços al flanc dret, que era on el foc avançava amb més rapidesa, i ahir a la nit es dirigia al Club de Golf Costa Daurada i a la urbanització Els Cocons del Catllar. Durant la tarda, es van desallotjar una desena de masos, es va tenir tallat durant una hora un carril de l'AP-7 en sentit sud i es van treure els cotxes que hi havia a l'àrea de servei del Mèdol. Els veïns que van ser evacuats van seguir l'evolució del foc des del pont que hi ha sobre l'autopista, a l'altura de Tamarit, on també es van dirigir l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros; el regidor d'Urbanisme, Xavier Tarrés, i el cap de la Guàrdia Urbana, Rafael Comes. Un dels veïns perjudicats, Joan Gallardo, relatava que va marxar immediatament de casa per anar a buscar els seus oncles, que viuen en un altre mas, i després va tornar a la finca “per deixar en llibertat els animals”. Amb tot, ahir a última hora el foc continuava actiu i els bombers encara no el donaven per controlat. Al vespre, els mitjans aeris es van retirar, si bé durant tota aquesta nit passada han continuat treballant a la zona 80 dotacions terrestres, a les quals avui a primera hora es tornaran a unir els helicòpters.

LA XIFRA

70
mitjans terrestres
i una vintena de dotacions aèries van participar ahir en els treballs d'extinció de les flames.

El flanc dret, el més complicat

Els Mossos van iniciar ahir les investigacions per determinar les causes de l'incendi. Els bombers van centrar els esforços sobretot al flanc dret, que era on el foc avançava més de pressa, i ahir a la nit les flames s'acostaven al Club de Golf Costa Daurada i a la urbanització Els Cocons del Catllar. En canvi, al flanc esquerre, en direcció a la urbanització l'Escorpí, guanyaven terreny més lentament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.