Detencions pel cas de l’assassinat a Cabanelles
La víctima, que tenia un taller a Vilafant, va ser trobada morta al voral de la carretera de la Mare de Déu del Mont
Els Mossos van arrestar ahir quatre persones, i no descarten més detencions, relacionades amb l’assassinat d’Otman Chaibi, l’home que regentava un taller a Vilafant i que va ser trobat mort en un voral de la carretera que va a la Mare de Déu del Mont, a Cabanelles, el 28 de febrer.
Deu mesos després del crim, els mossos de la divisió d’investigació criminal (DIC) han arrestat els sospitosos, que ja feia mesos que tenien enfocats, i han fet escorcolls buscant proves del delicte. Un dels locals que han escorcollat precisament ha estat el taller mecànic que Chaibi regentava amb un soci al camí vell d’Avinyonet, a Vilafant, molt a prop de l’estació del TAV. L’escorcoll al taller s’ha fet en presència de dos dels detinguts, un home i una dona, i també s’ha escorcollat un habitatge de la zona. En la investigació, dirigida pel jutjat número 7 de Figueres, s’intenta localitzar dos homes més que se sospita que han fugit a Romania.
El cadàver d’Otman Chaibi el va descobrir el 28 de febrer un ciclista que pedalava per la carretera GIP-5237. El ciclista va alertar el 112 i es van mobilitzar els serveis d’emergència. En un primer moment es va pensar que la víctima era un vianant que havia estat colpejat per un vehicle (tenia una fractura al braç esquerre), però quan el forense va examinar el cos i va descobrir cinc talls al coll es va descartar la hipòtesi de l’accident i es va començar a treballar en la línia de l’homicidi, que es va acabar de refermar amb l’autòpsia, que va detectar que l’home també tenia la mandíbula fracturada i forts traumatismes al cap. L’home mort anava vestit amb una granota de treball de color negre per sobre de la roba de carrer, calçava unes sabatilles esportives i no duia cap documentació ni cap objecte personal que permetés una identificació immediata. Per l’aspecte i per l’anàlisi del dentat ja es va deduir que la víctima havia de ser d’origen marroquí, perquè tenia unes fundes dentals característiques de l’odontologia del Marroc. Era marroquí. La família, que resideix a l’Empordà, va presentar una denúncia per desaparició dos dies després i va identificar Otman Chaibi, i es va personar en la causa com a acusació particular.