Successos

Detenen un jove que ha entrat armat als terrenys del castell de Windsor

L’individu no ha arribat a accedir a l’edifici, on la reina Isabel II passa el Nadal

L’arrestat té 19 anys i és natural de Southampton

Les forces de seguretat han detingut aquest dissabte un jove que ha accedit armat als terrenys que envolten el castell de Windsor (centre d’Anglaterra), on passa el Nadal la reina Isabel II, segons ha informat la policia britànica,

El succés ha passat cap a dos quarts de nou del matí hora local. L’individu ha entrat als terrenys del castell, que ocupen unes cinc hectàrees, però no ha accedit a cap dels edifici del complex. Els agents “han respost a l’incident de seguretat” i el jove “ha estat detingut com a sospitós d’entrar il·legalment en un espai protegit” i per “possessió d’una arma ofensiva”, ha detallat la policia de la regió anglesa de Thames VAlley. El detingut té 19 anys i és natural de Southampton (sud d’Anglaterra).

Les autoritats han informat que els “processos de seguretat” que han conduït a l’arrest s’han “posat en marxa minuts després que l’home entrés als terrenys.

La policia ha assegurat que “membres de la família reial han estat informats en tota l’estona sobre l’incident”. Ha afegit que no considera que existeixi un “perill més ampli” en aquests moments per als ciutadans.

El príncep Carles i la seva dona Camil·la, entre altres membres de la monarquia, han assistit avui a una missa a la capella de Sant Jordi del castell de Windsor i han passat la jornada amb la sobirana britànica.