Successos

Queden 80 centímetres per arribar a Rayan, atrapat en un pou al Marroc

El nen de cinc anys va caure dimarts passat al fons d’un pou de 32 metres de profunditat

Els efectius de la Protecció Civil marroquins són a 80 centímetres per arribar al nen Rayan de cinc anys, que està atrapat des de dimarts passat al fons d’un pou de 32 metres de profunditat. “Cal tractar aquests últims 70 o 80 centímetres amb tota precisió, tecnicisme i professionalitat; i això requereix molt de temps, aquests últims centímetres són el més difícil i important en aquesta operació”, va explicar a la premsa al lloc el portaveu del comitè de vigilància i seguiment de rescat, Abdelhadi Tamrani.Va afegir que els efectius marroquins també estan evacuant els desmunts de terra que s’acumula al forat. Fonts de les autoritats locals van precisar que les operacions en aquesta fase són manuals i avancen amb gran prudència per evitar vibracions que poden causar esfondraments.

Fins ara no s’han donat detalls sobre l’estat de salutació del petit, a qui se li insufla oxigen de forma contínua, mentre hi ha una ambulància equipada.

A la zona hi ha un ampli dispositiu de seguretat, diversos tècnics, efectius de la Protecció Civil, Enginyeria Civil, experts en Topografia, a més d’efectius de la Gendarmeria Reial i les Forces Auxiliars que van formar una barrera de seguretat per evitar l’acostament dels ciutadans al lloc de rescat.

Rayan va caure dimarts passat en un pou estret de 32 metres de profunditat a la localitat del nord d’Ighran. Per rescatar-lo, els efectius marroquins van excavar primer en vertical en paral·lel al pou i després en horitzontal, en una operació delicada en què es fa servir petit material a causa de la naturalesa fràgil de la terra a la zona per evitar fissures o esfondraments.

Al lloc s’ha desplaçat un helicòpter de la Gendarmeria Reial per traslladar el nen si fos necessari.

Les xarxes socials al Marroc ia diversos països del món àrab es van bolcar des de dimarts passat a expressar la seva solidaritat als pares del petit. Molts internautes van canviar les seves fotos de perfil per la de Rayan



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.