Successos

Dos detinguts per agredir i robar a home de 86 anys a casa seva a Barcelona

La víctima acabava de treure del banc els diners de la pensió

Els autors de l’assalt, que tenen antecedents, ja han entrat a presó

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos lladres que van assaltar i deixar inconscient un home de 86 anys de Barcelona que acabava de retirar del banc els diners de la seva pensió.

El robatori violent es va produir el passat 25 de novembre al barri de Sants de Barcelona i després de dos mesos d’investigació els Mossos d’Esquadra han pogut detenir els assaltants, que ja han ingressat a presó.

Segons han explicat aquest diumenge els Mossos d’Esquadra en un comunicat, la víctima va anar a primera hora del matí a retirar els diners de la seva pensió al banc. La investigació policial ha determinat que els autors del robatori van coincidir amb la víctima al banc i van decidir seguir-lo fins a casa en veure que retirava diners en efectiu. Allà el van enganyar perquè els obrís la porta amb el pretext que portaven una carta certificada per al veí. L’home no se'n va acabar de refiar i els lladres el van abordar per darrere i el van deixar inconscient amb la maniobra coneguda com el matalleó.

Un cop a dis la casa, van repetir la mateixa maniobra amb el fill de la víctima, que era al domicili, i també el van deixar inconscient. Els lladres no van regirar el pis i només es van emportar el sobre que contenia els 1.500 euros que el pare havia retirat del banc. Aquest detall va decantar els investigadors a treballar amb la hipòtesi que els lladres haurien decidit assaltar l’home en veure com retirava els diners del banc.

La revisió de les imatges de les càmeres de vídeo-vigilància i les declaracions de testimonis van permetre als Mossos d’Esquadra que realitzaven la investigació identificar els dos autors del robatori amb violència. 

Un cop identificats els presumptes autors del robatori violent, es va comprovar que un d’ells, un home de 29 anys, tenia nombrosos antecedents per robatoris violents a domicilis o a les entrades dels blocs de pisos. L’altre, un home de 50 anys, li constava una ordre de crida i cerca i ingrés a presó. Finalment, es va detenir els dos lladres el passat 9 de febrer a l’Hospitalet de Llobregat i a Barcelona.

Els dos presumptes autors ja han ingressat a presó. La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts hagin pogut cometre més robatoris violents