Successos

Dues denúncies per dir a la Policia Nacional que estudiïn català

La policia denuncia una professora de català de Terrassa per falta de respecte a l’autoritat i negar-se a identificar, cosa que la víctima nega

Una professora de català de Terrassa, d’origen marroquí, filòloga amb estudis de català i francès, i dos masters, va sortir ahir de la comissaria de Policia Nacional de la seva ciutat amb dues denúncies a la butxaca després de dir als agents que estudiessin català. En un audio gravat per la professora, al què ha tingut accés aquest diari, s’escolta la conversa de la dona amb els agents i com un d’ells la ridiculitza per la qüestió de llengua. La professora havia anat a la comissaria per renovar.-se el DNI i fer un tràmit administratiu per la visita dels seus pares a Catalunya. Va ser vexada tant per l’agent que li va agafar les dades per fer el document, com per un altre que hi havia a la porta. El cas, que és idèntic a un episodi de vexació que va patir la ciutadana Rosario Palomino el 2009 a una comissaria de Barcelona, ha estat posat en coneixement de la Plataforma per la llengua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia