Successos

Un home mor en intentar salvar el seu gos a Lloret

La víctima, un veí de 45 anys, es va llançar a l’aigua a Fenals per rescatar la mascota, arrossegada per l’onatge

La parella també, però va sortir-ne il·lesa

Un home de 45 anys, veí de Lloret de Mar, va morir diumenge al vespre a la platja de Fenals del municipi, ofegat després de llançar-se a l’aigua per intentar rescatar el seu gos, arrossegat per l’onatge. La víctima passejava per la platja a quarts de 9 del vespre amb la seva parella i la mascota. En veure que una onada s’enduia l’animal mar endins, tots dos van intentar rescatar-lo, però només la parella i el gos van sobreviure. És la primera víctima mortal arran de la llevantada que els últims dies ha afectat la Costa Brava.

El telèfon d’emergències 112 va rebre l’avís telefònic de la parella de la víctima poc després de les 21.00 hores, que alertava que una persona havia caigut a l’aigua. Tres dotacions dels bombers, a més de les de la policia local del municipi, es van desplaçar fins al lloc i van acabar localitzant el cos de la víctima, inconscient, a la zona de roques on trenquen les onades.

El cos es va poder localitzar amb suport del dron de la policia local de Lloret, que va permetre trobar-lo surant a prop de les roques que envolten la platja. I efectius dels bombers van dissenyar el dispositiu per rescatar la víctima de l’aigua.

Entre el conjunt d’efectius van aconseguir treure el cos de l’aigua, i tant els bombers com el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) li van practicar maniobres de reanimació durant 45 minuts, tot i que van resultar infructuoses.

Suport psicològic

El SEM va traslladar l’acompanyant de l’home en estat menys greu a l’hospital de Blanes. I, a més de les dues unitats desplaçades, van activar suport psicològic per als familiars. Al lloc també es van desplaçar efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil. La policia judicial d’aquest cos militar, segons Nova Ràdio Lloret, es va fer càrrec de la investigació del cas i es va encarregar l’autòpsia del cadàver per acabar de determinar les causes de la mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia