Successos

Troben ossos humans fent obres de jardineria a tocar de l’església d’Esclanyà

Els Mossos i els forenses van fer una acta d’aixecament i es va comunicar al jutjat de la Bisbal

Se sospita que són d’antics enterraments

Uns obrers que feien feines de jardineria a l’entorn de l’església d’Esclanyà, a Begur, van trobar el dia 15 un crani i diversos ossos humans. Els obrers van donar compte de la troballa als Mossos, que ho van comunicar al jutjat de la Bisbal, que va ordenar que es fes una diligència d’aixecament de cadàver i s’enviessin les restes a l’Institut de Medicina Legal, per fer unes anàlisis per determinar l’antiguitat de les restes i intentar esclarir la seva procedència. La hipòtesi que es considera més probable és que els ossos apareguts mentre remenaven la terra siguin de difunts sepultats a terra d’un antic cementiri, una pràctica habitual en èpoques anteriors a l’entorn de les esglésies o ermites. Una veïna va relatar a aquest diari que no era el primer cop que veien ossos humans i que a vegades fins i tot la mainada n’havia trobat mentre jugaven.

No és la primera vegada que el jutjat de la Bisbal ha d’obrir diligències per la troballa de restes esquelètiques de procedència dubtosa. Com el cas dels dos esquelets que van trobar els arqueòlegs mentre feien una excavació a l’església de Sant Romà de Sidillà. Tot i que era normal trobar esquelets en una excavació arqueològica, aquests dos van cridar l’atenció perquè semblaven fora de lloc. Aquella zona ja havia estat excavada arqueològicament uns anys abans i els cadàvers no hi eren. Per tant, els arqueòlegs van concloure que els hi havien dipositat entre els anys 1986 i 1988. Davant la misteriosa aparició dels cadàvers, un home i una dona, es va comunicar al jutjat, que va fer analitzar els dos esquelets pels metges forenses. Els forenses van concloure que els esquelets tenien uns cinquanta anys d’antiguitat i el jutjat va arxivar la causa ja que superava de llarg els vint anys, termini per a la prescripció per als casos criminals. L’anàlisi dels esquelets, però, no va poder determinar ni indicar cap possible causa de la mort. El que sí que van concloure forenses i arqueòlegs és que havien estat dipositats a Sidillà després de ser traslladats d’algun altre lloc. Una circumstància estranya. Sota el cos de la dona hi havia unes estisores. Cap més objecte identificador.

LA XIFRA

2
esquelets
de procedència estranya, un home i una dona, van ser trobats a Sant Romà de Sidillà.

LA DATA

15.03.22
Van trobar
ossos humans remenant terra pels volts de l’església d’Esclanyà, a Begur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia