Punt divers

Les més de 1.500 persones desallotjades per l'incendi de Castell i Platja d'Aro tornen a casa seva

Les més de 1.500 persones desallotjades per l'incendi forestal a Castell i Platja d'Aro (Baix Empordà) han pogut tornar a casa seva cap a un quart de vuit del vespre, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

El foc, que s'ha declarat cap a les quatre de la tarda entre els torrents de Canyet i de la Coma, ha obligat a desallotjar preventivament a més de 1.500 persones de la urbanització Roca de Malvet, el barri dels Teules i el càmping Mas Sant Josep del municipi.

En total, de la urbanització i del barri dels Teules han estat desallotjades unes 700 persones, i del càmping entre 1.200 i 1.300. Tot i això, les xifres que estudien els Mossos del càmping no serien del tot exactes perquè moltes de les persones registrades tan sols hi van els caps de setmana, i per aquesta raó el nombre real de desplaçats podria ser inferior.

Unes 150 persones han estat durant diverses hores en el poliesportiu de Santa Cristina d'Aro, on les autoritats havien establert un espai per rebre als desallotjats.

Així mateix, s'ha hagut de desallotjar el parc infantil Tipi Park i es va tancar el parc aquàtic Aquadiver perquè els mitjans aeris dels Bombers poguessin carregar aigua, tot i que poc després ha estat reobert.

Foc controlat

Els Bombers han donat per controlat el foc a les 19.29 hores. Segons el Cos d'Agents Rurals, les flames han calcinat entre set i nou hectàrees de pi pinyoner i alzina surera. L'incendi ha obligat els Bombers de la Generalitat a activar la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat), que ha estat desactivat a les 19.55 hores.

Al lloc estan treballant 29 dotacions terrestres i tres mitjans aeris dels Bombers, que remullen l'àrea cremada per evitar el rebrot del foc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.