Punt divers

Els gestors d'Ascó I aturen la central nuclear per resoldre l'avaria d'una vàlvula

Els gestors d'Ascó I han aturat a dos quarts de tres de la matinada d'aquest dijous la central nuclear per poder resoldre una avaria en una vàlvula. Aquesta mesura respon a la impossibilitat d'arreglar una avaria en un circuit d'oli que va provocar que dijous a tres quarts de quatre de la tarda, una de les tres vàlvules d'aïllament de vapor principal a la turbina es comencés a tancar. Com a compensació, i de manera preventiva, els gestors de la central van fer una baixada de potència fins al 50% per tal d'intentar arreglar l'avaria, tot i que no va ser suficient i per això s'ha hagut d'aturar aquesta matinada.

Segons informa la direcció de l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II, aquest succés no ha suposat cap risc per les persones ni per al medi ambient, i ha estat classificat, provisionalment, com a nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.