Successos

Reordenen la carretera vella de Palafrugell a Calella

La mesura vol fomentar que els cotxes passin per l’autovia

S’han fet trams d’una direcció per reduir l’accidentalitat

Els veïns de Prat Xirgu, indignats perquè fan volta en passar per Calella

L’Ajuntament de Palafrugell ha reordenat el trànsit a la carretera Vella de Calella, que connecta amb el nucli costaner. El motiu ha estat reduir l’accidentalitat, perquè des del 2017 s’hi han registrat prop d’una trentena d’accidents, alguns dels quals mortals. A més, i segons el regidor de Mobilitat, Pau Lladó, aquest eix viari no compleix l’amplada de la llei de carreteres de Catalunya, que la fixa en un mínim de sis metres i la de Calella, a vegades, en fa cinc.

La mesura, que ha segmentat el vial reduint una direcció, vol fomentar que els cotxes passin per l’autovia, que ressegueix la carretera vella, perquè és més segura. La reordenació, però, ha indignat veïns perquè, en ser d’un sol sentit, han de fer volta fins a Calella.

Pau Lladó explica que fa anys que s’està analitzant la circulació a Palafrugell, a través d’un pla de mobilitat: “Calia actuar a la carretera vella. Una trentena d’accidents en només quatre anys és una xifra molt elevada.” El projecte ha comportat segmentar la carretera en cinc parts. Des de Palafrugell a la Torre de Santa Margarida, però, es manté la doble direcció, i també des de Calella fins al Prat Xirgu. A la zona central, on hi ha les discoteques Terra Blanca i Costa Este, es vol contribuir a atenuar el trànsit a l’estiu, sobretot a la nit.

Els veïns de Prat Xirgu, però, no opinen el mateix. Considera que la mesura és injusta perquè els obliga a fer una gran volta per anar a casa seva. A més, i segons explica un dels afectats, Cyril Torres, la nova ordenació viària pot generar punts de perill, amb gran part dels trams interiors d’un sol sentit, especialment per a vianants o bicicletes que hi accedeixin de Palafrugell, tot i el senyal de prohibit. Els afectats, a més, lamenten la falta de diàleg de l’Ajuntament perquè no s’ha volgut reunir amb ells, un fet aquest que Lladó nega rotundament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia