Successos

Almenys quatre morts i 61 ferits a l’incendi d’una presó de l’Iran

La presó Evin, situada a l’oest de Teheran, acull presos polítics, estrangers i periodistes en una àrea de 40 hectàrees, i ha estat denunciada per grups de drets humans per tortures i males condicions

Almenys quatre persones han mort i 61 han resultat ferides a l’incendi i els enfrontaments que s’han produït aquesta nit a la presó Evin de Teheran, que alberga els presos polítics, han informat aquest diumenge mitjans oficials.

“A l’incendi d’aquesta nit a la presó d’Evin han mort quatre presos per inhalació de fum”, ha indicat Mizan, agència del Poder estatal, que controla alguns dels mòduls de la presó, la més gran de Teheran.

Segons la versió oficial, presos comuns van calar foc al magatzem de roba, cosa que va provocar un incendi i xocs entre presos i els funcionaris de la presó.

Mizan ha informat aquest matí que la “situació és completament normal” a Evin i que tot es desenvolupava aquest diumenge de forma quotidiana.

Per la seva banda, el mig Fars, proper a la Guàrdia Revolucionària, ha indicat que alguns presos “havien preparat armes blanques” i en intentar escapar van entrar en un “camp de mines” situat al nord de la presó, causa de les explosions que es van escoltar.

La temuda presó Evin, situada a l’oest de Teheran, acull presos polítics, estrangers i periodistes en una àrea de 40 hectàrees, i ha estat denunciada per grups de drets humans per les seves males condicions i suposades tortures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia