Successos

Les dones de l’accident de Turquia tornen avui a Lloret

Dues de les tres ferides continuen hospitalitzades i encara no es sap quan podran rebre l’alta

El grup defensa que les dues companyes que van morir van seguir les normes de seguretat

Les dones de Lloret de Mar que van sortir il·leses de l’accident d’un globus aerostàtic a Turquia tenen previst tornar avui a Catalunya, segons va informar ahir el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea. Dues de les tres dones que van quedar ferides continuaven ahir hospitalitzades. Els seus familiars van viatjar fins a Turquia per acompanyar-les mentre duri el seu ingrés. Encara no es sap quan podran rebre l’alta.

En l’accident van morir Dolors Masana i Maria Cristina Baltrons, de 62 i 64 anys, respectivament. Formaven part del grup de 22 dones de Lloret de Mar i d’alguna població del voltant que dilluns van començar un viatge d’una setmana a Turquia. El Departament d’Acció Exterior va explicar que encara s’està treballant per repatriar els cadàvers de les dues víctimes.

L’accident es va produir dimarts a Kabajk, a la zona de la Capadòcia. Les dones de Lloret de Mar formaven part d’un grup de 28 passatgers i 2 tripulants que feien un vol turístic amb un globus aerostàtic de l’empresa Universal Balloon , fundada el 2013. Segons la direcció provincial de Nevsehir, l’accident es va produir per “l’augment inesperat del vent”, que va obligar a fer un aterratge d’emergència. Les autoritats turques han obert una investigació per aclarir els fets.

El responsable d’Universal Balloon, Abdullah Ina, va assegurar a l’agència IHA que les dues víctimes no van adoptar la posició de descens quan el globus baixava, motiu pel qual haurien caigut de la cistella. El grup de dones de Lloret de Mar, però, va desmentir que s’hagués produït cap negligència per part de les víctimes en un comunicat difós per Nova Ràdio Lloret: “Totes i cadascuna de nosaltres vam seguir en tot moment les normes de seguretat explicades per la companyia a l’inici del viatge.” En el mateix comunicat asseguren que els seus “pensaments” estan amb les famílies de les dues víctimes mortals i desitgen una “ràpida recuperació” a les seves companyes hospitalitzades. També demanen respecte per a elles i les seves famílies i agraeixen el suport del consolat espanyol a Ankara i de la conselleria d’Exteriors, així com l’ajut rebut per l’agència local Moris Tourism i Turkish Airlines.

Un viatge de dones

El viatge a Turquia havia estat organitzat per l’agència de Lloret de Mar Tastets del Món. La mateixa responsable de l’agència era integrant del grup, motiu pel qual l’oficina estava tancada aquesta setmana, tal com s’anunciava a les xarxes socials i amb un cartell penjat a l’exterior de l’oficina. Segons fonts de l’Ajuntament de Lloret de Mar, l’agència organitza cada any un viatge en grup integrat només per dones.

Les dues víctimes eren persones conegudes a Lloret de Mar. Dolors Masana ajudava en el centre veterinari fundat pel seu marit. Maria Cristina Baltrons era administrativa al CAP de Lloret de Mar i anteriorment havia treballat en una sabateria. Avui acabaran els tres dies de dol oficial decretats per l’Ajuntament de Lloret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia