Successos

Desarticulen a Banyoles i Salt una banda d’estafadors

La Policia Nacional ha detingut catorze presumptes integrants d’una organització criminal que es dedicava a l’estafa anomenada “fills en problemes”. La qual consistia a fer-se passar per fills de les víctimes a través de Whatsapp i demanar diners fingint deutes urgents. La investigació, en col·laboració amb el grup antifrau d’una entitat bancària, va començar arran de denúncies interposades per víctimes d’arreu de l’estat espanyol. Els investigadors van seguir el rastre dels diners fins a Banyoles i Salt, on han detingut la majoria dels arrestats. El líder de la banda a Banyoles s’encarregava de captar joves d’entre 20 i 30 anys perquè fessin de “mules”. Demanaven entre 3.000 i 4.000 euros a les víctimes.

El modus operandi de la banda consistia a fer un enviament massiu de missatges a telèfons mòbils de les possibles víctimes. A través de missatgeria instantània, es feien passar pel fill del destinatari dient que se li havia espatllat el mòbil i demanant-li contactar a través d’un altre número de telèfon, el qual era un fraudulent utilitzat per l’organització. Quan la víctima contestava, l’estafador demanava diners fent servir diferents excuses, argumentant que no podia parlar i que només es podia comunicar a través de Whatsapp.

L’organització tenia els rols repartits i un “esquema piramidal”. Des de les mules al primer escalafó, passant pels captadors i finalment els supervisors, qui s’encarregaven de recollir els diners provinents de l’estafa. Han estat detinguts pel grup UDEV de la comissaria de Girona de la Policia Nacional i els arrestos de Banyoles han comptat amb la col·laboració dels Mossos. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. La mateixa Policia Nacional recomana assegurar-se del destinatari a l’hora de fer un pagament i intentar contactar amb el fill per alguna altra via que no sigui en Whatsapp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia