Successos

Tretze denúncies i un detingut en un nou control a la rambla de Figueres

L’acció s’ha dut a terme a la Rambla

L’alcalde emmarca el reforç policial dins d’una campanya contra l’incivisme

L’Ajuntament, a més, aposta per dotar de més recursos la Guàrdia Urbana

Un nou dispositiu policial de la Guàrdia Urbana de Figueres ha acabat aquest divendres a la nit amb tretze denúncies i un detingut. La majoria de casos –set denúncies– són per consumir alcohol a la via pública, com ja és habitual en aquests controls, informa l’ACN. El dispositiu s’ha allargat fins a les dues de la matinada. En el cas del detingut és per desobediència i resistència als agents de l’autoritat. També s’ha denunciat una persona per tinença d’objecte perillós, una altra per tenir un gos perillós i una per alterar l’ordre públic. La Guàrdia Urbana de Figueres també ha denunciat dos vehicles mal aparcats i un patinet elèctric. L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, emmarca el reforç policial dins d’una campanya contra l’incivisme.

Més recursos

Aquesta mateixa setmana, arran dels diferents actes d’incivisme que s’han viralitzat a les xarxes durant els darreres dies, l’Ajuntament va fer públicque dotarà de més recursos la Guàrdia Urbana per tal de combatre la delinqüència. Es tracta de lectors de matrícules, una unitat canina pròpia, la implementació de pistoles de pebre i l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana. L’alcalde, Jordi Masquef, es va referir a l’augment d’efectius com una mesura imprescindible per millorar l’efectivitat: “Ja hi ha onze places de torn lliure convocades. També es convocarà una plaça de sergent i una de mobilitat interadministrativa.”

Aquesta problemàtica, però, no és cap novetat, ja que fa molts anys que els veïns pateixen aquestes situacions, habitualment relacionades amb els barris marginals i la lluita pel monopoli de la droga al territori.

Un dels punts d’inflexió va ser l’any 2015, quan els problemes de convivència al barri Juncària Parc Bosc es van agreujar. Els veïns, impotents davant la situació, demanaven solucions per als episodis de delinqüència. És per això que, sota la voluntat d’un canvi en la convivència, va néixer a Figueres la primera delegació de la Xarxa de Convivència de Roses. Els anys passaven i els problemes continuaven vigents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia