Successos

Rescaten una dona de 86 anys d’un incendi al seu pis a Blanes

Una dona de 86 anys va ser rescatada ahir al matí d’un incendi al seu pis de Blanes. Durant l’operatiu, la policia local i altres efectius van rescatar-la i va resultar físicament il·lesa, i es va evitar que el foc es propagués a la resta del pis i l’immoble, un edifici de dos pisos i planta baixa.

Diversos veïns van alertar la Policia Local de Blanes quan passaven pocs minuts de les 10 del matí. Van donar l’avís presentant-se a la prefectura del cos de seguretat, ja que està situada al mateix carrer on dóna una de les parts de la casa on hi havia el sinistre, l’Avinguda Joan Carles I, al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret. Immediatament, diversos agents i el cap de Protecció Civil van traslladar-se corrent a l’edifici on s’havia declarat l’incendi, situat a pocs metres de la prefectura, i es va activar el protocol de seguretat que inclou els operatius d’emergències. Quan van entrar al pis van trobar-se la seva inquilina, una dona de 86 anys, refugiada al passadís i estava intentant sortir ajudada per alguns veïns després que l’incendi s’havia iniciat a la cuina, on estava preparant un àpat. Els policies van constatar que a la cuina hi havia molt de fum i flames considerables, algú havia obert les finestres per intentar treure el fum i un veí estava intentant sufocar-lo amb un extintor, però sense èxit. Davant la gravetat de la situació, els policies van decidir auxiliar la dona, evacuant-la fora de l’edifici mentre començaven a fer les primeres tasques d’extinció.

Paral·lelament, van anar tancant totes les portes i finestres del pis per acabar amb l’oxigen i evitar que es propagués el foc, a l’espera que arribaren els Bombers, que van procedir a l’extinció final. A conseqüència de l’incendi la cuina va quedar molt afectada, però, en canvi, la resta del pis només va patir els efectes del fum en algunes parts. L’actuació va donar-se per conclosa pocs minuts després de les 11 del matí, és a dir: una hora després d’activar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.