Successos

El quadern negre

Tura Soler

Un altre toc al mestre de bateria ja condemnat

Un jutjat investiga Jordi Brull per un altre cas d’abusos arran de la denúncia d’un altre exalumne

Jordi Brull, el professor de bateria de Quart que ja està complint una condemna de 26 anys i mig de presó que li va imposar l’Audiència de Girona per haver abusat sexualment de cinc alumnes entre el 2009 i el 2020, encara té oberta una altra causa judicial per fets idèntics. Brull consta com a investigat en la causa que instrueix un jutjat d’instrucció de Girona arran d’una denúncia que va presentar el 29 de març de l’any 2022 un exalumne que, com els altres denunciants, relata que Brull aprofitava la seva situació de professor i l’admiració que li professaven per cometre abusos.

El cas que ha dut el professor de bateria a la presó es va destapar públicament el 2019 quan dos exalumnes seus que ja l’havien denunciat es van presentar en aquest diari, donant la cara i el seu nom, Isaac Jover i Adrián Cuéllar, per denunciar públicament que havien estat víctimes d’abusos per part de Brull i que lluitarien per tirar endavant l’acusació en contra seu, i que pensaven que hi hauria més nois afectats. En aquells moments el jutjat ja havia arxivat les diligències que havien obert i els Mossos ja havien detingut Brull, que es va negar a declarar, i havien deixat sense efecte la detenció. Però el lletrat dels dos denunciants, Benet Salellas, va demanar la reobertura de la causa, i el jutjat va tornar a citar Brull com a investigat i acompanyat d’advocat. En aquell moment, Brull va negar els fets i va qualificar la denúncia de falsa, i va aventurar que aclariria els fets, demostraria la seva innocència i quan se l’exonerés presentaria una denúncia per calúmnies contra els nois que l’assenyalaven. Però, lluny d’exonerar-lo, el jutjat va anar rebent denúncies d’exalumnes del professor que relataven que, al soterrani on feien les classes, Brull els induïa a deixar-se fer massatges, tocaments i fel·lacions, i almenys en un cas va acabar amb penetració. Es valia de l’admiració que li professaven com a mestre o enllaminint-los amb regals o projectes. Al final, van ser vuit alumnes els que van presentar denúncia, però algunes es van acabar arxivant perquè els fets havien prescrit i el jutjat va dictar processament contra Brull en relació amb els abusos a cinc nois. El fiscal va demanar una pena de 43 anys de presó i l’acusació particular la va elevar a 48. El judici es va celebrar entre els dies 3 i 5 d’octubre i Brull, defensat per Carles Monguilod, va al·legar que els contactes sexuals que havia mantingut amb els alumnes eren consentits. Però el tribunal no va creure la versió de l’acusat i va considerar que el professor de bateria s’havia aprofitat de la seva “situació de superioritat” sobre les víctimes, totes menors d’edat. I el va condemnar a 26 anys i mig de presó. Brull, que va renunciar a presentar recurs, va entrar voluntàriament a la presó el febrer passat. De totes maneres, el màxim d’anys que haurà de complir per llei són 20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia