Successos

Successos

Tres detinguts per quinze robatoris en obres en construcció arreu de Catalunya

Els arrestats forçaven el cadenat de les portes, accedien al recinte i sostreien eines i maquinària

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes de 26, 36 i 42 anys, sense antecedents, que s’havien especialitzat en robatoris en obres en construcció arreu de Catalunya. La investigació es va iniciar al febrer després d’un robatori amb força en una construcció de Prats de Rei, a l’Anoia, i les detencions es van produir al passat 13 de juny a Piera com a presumptes autors de deu delictes de robatori amb força, quatre delictes de furt, un robatori en interior de vehicle i pertinença a grup criminal. Durant la investigació, els mossos van poder comprovar que el grup seguia una metodologia semblant per cometre els robatoris a diferents punts de Catalunya. Els fets es cometien a la nit i sempre robaven en obres de construcció i s’enduien tota mena d’eines i maquinària. El sotsinspector i cap d’investigació dels Mossos a l’Anoia, Jordi Casanovas, ha remarcat a l’ACN que era una banda “molt activa” i especialitzada en la revenda de maquinària de construcció. La investigació continua oberta: “La part més operativa, la central, sí, però faltarien altres integrants dedicats a la venda del producte i blanqueig”

Els investigació van poder vincular als tres detinguts robatoris entre el febrer i el juny a Prats de Rei, Piera, Masquefa, Santa Margarida de Montbui, Albinyana, Santa Oliva, Castellbell i el Vilar, Sallent, Martorell i les Franqueses del Vallès. El 31 de maig els mossos van aturar un camió que anava direcció França a la sortida 8 de l’AP-7, a l’altura de Riudellots de la Selva. A l’interior d’aquest hi havia la furgoneta que utilitzaven els autors, plena d’objectes sostrets. Es van intervenir més de 80 objectes com martells percussors, bombes d’aigua, piconadores, vibradors de formigó, talladores, serres, motors o generadors elèctrics valorats aproximadament en 500.000 euros. El 15 de juny els tres homes van passar a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’ Igualada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.