Successos

El quadern negre

Tura Soler

A la saga de Guillermo

Els Mossos i altres policies intenten trobar l’home que va matars dues persones i en va ferir dues més amb un AK-47, amb el temor que el clan de les víctimes el trobi primer

Guillermo Campos Heredia, identificat com l’home del kalàixnikov que va matar dues persones, un home i una dona, i en va malferir dues més durant la revetlla, s’ha convertit en el més buscat. El busquen els Mossos i la resta de policies, que també han estat alertades, però també els familiars del clan al qual pertanyen les víctimes, que de fet comparteixen cognom (Heredia) amb el fugitiu. Després del sagnant tiroteig al barri de la Font de la Pólvora, Guillermo Campos Heredia va fugir, però també va desaparèixer del barri tot el seu clan, en aplicació del desterrament que imposa la llei gitana als familiars de l’autor d’una ofensa de sang, que també dona dret als familiars de les víctimes a aplicar actes de revenja. L’ull per ull. D’entrada ahir al matí gent de l’entorn de les víctimes ja van destrossar i saquejar la casa de la família de l’autor del tiroteig.

Després del tiroteig, els Mossos van muntar un dispositiu gàbia per intentar interceptar l’autor dels trets i el seu seguici, que havien fugit en dos cotxes, però no va ser possible interceptar-los. Se sospita que podrien haver anat en direcció nord per travessar la frontera, però també se sospesa la possibilitat que haguessin anat cap a Granada, on resideixen membres del clan Campos Heredia. Però a part de perseguir els fugitius, els Mossos també van haver de fer front a una complicada situació a l’hospital Trueta, on van ser traslladades, en cotxes particulars, les víctimes, perquè els seus familiars van irrompre a l’entrada i van colpejar els mossos que els intentaven barrar el pas i que van haver de carregar per calmar la situació i després custodiar l’hospital, que durant unes hores va derivar les altres urgències al de Santa Caterina.

En vista dels ànims encesos, els investigadors consideren que l’home del kalàixnikov faria bé d’entregar-se a la justícia per no arriscar-se a ser trobat pels qui clamen revenja. Guillermo Campos és un vell conegut de la policia, acumula quinze detencions per conceptes diversos que van des de tinença d’armes, tràfic de drogues, robatoris, assalts violents... Va ser el líder dels greus aldarulls i destrosses, el desembre passat, a l’accés de la discoteca Platea de Girona, on els havien vetat l’entrada per esvalotadors.

Les víctimes són membres de la família Heredia. La dona morta, Yolanda, era auxiliar de cuina al servei municipal de la Sopa. Els dos ferits continuen ingressats. El que era una banalitat va ser el desencadenant del tiroteig mortal. Una discussió entre dos menors per uns petards va fer implicar les mares, que també es van barallar. Apunten fonts del barri que una de les dones va jurar (insultar) els morts de l’altra família, una ofensa intolerable en la cultura gitana, i va ser llavors quan Guillermo Campos va treure el kalàixnikov i va disparar indiscriminadament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia