Successos

estat espanyol

Quatre dones i dos nens assassinats en tres crims masclistes en 24 hores

Dinou dones han mort el 2024 a mans de la seva parella o exparella i quinze infants han perdut la vida a causa de la violència vicària

Tres casos de violència masclista registrats en menys de 24 hores han deixat sis víctimes mortals, segons informa Efe. Una dona ha estat esquarterada, juntament amb els seus dos fills a Conca; una jove ha estat assassinada amb la seva mare a la casa de totes dues a Granada i una altra dona ha estat escanyada per la seva parella a Fuengirola (Màlaga).

Si es confirma la naturalesa masclista d’aquests assassinats, la xifra de dones que han perdut la vida a mans de la seva parella o exparella aquest any s’elevaria a dinou i el nombre de menors víctimes mortals de violència vicària, a quinze.

Només en un dels tres casos la víctima figurava en el sistema de protecció VioGén i el seu agressor comptava amb una ordre d’allunyament, que no va impedir l’agressió mortal, mentre que contra els altres dos presumptes assassins no constaven denuncien prèvies.

La Guàrdia Civil ha trobat aquest dissabte en un habitatge de Las Pedroñeras (Conca) els cossos esquarterats d’una dona i els seus dos fills, de 5 i 7 anys, a mans, presumptament, de l’exparella d’ella i pare dels menors, que ha estat detingut. Una amiga de la dona en va denunciar la desaparició divendres a la tarda, per la qual cosa els agents de la Guàrdia Civil van activar la cerca, que es va acabar amb la troballa dels cossos a l’interior d’un bagul. Fonts pròximes a la investigació han assenyalat a Efe que la dona figurava en el sistema policial de VioGén i comptava amb una ordre d’allunyament del seu agressor, un home de 44 anys.

Al voltant de les sis del matí d’aquest dissabte, un jove de 34 anys ha matat presumptament la seva exparella, de 20, i la mare d’ella a la localitat de Zafarraya (Granada) i després s’ha suïcidat. En aquest cas també ha estat una amiga la qui ha alertat dels fets, ja que, en el moment del succés, estava parlant per telèfon amb Laura, la jove assassinada, i va sentir el que passava.

Divendres a la nit, cap a les onze, un home de 75 anys va escanyar la seva dona, de 76, i després va intentar suïcidar-se a Fuengirola (Màlaga). L’home, que havia deixat una carta relatant els fets abans d’intentar posar fi a la seva vida amb unes pastilles, està fora de perill i ha estat arrestat.

La ministra d’Igualtat, Ana Redondo, ha condemnat aquest dissabte la violència masclista en aquest “dia terrible per a la societat espanyola en general”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia