Successos

El quadern negre

Tura Soler

Sense rastre de l’Úrsula

Úrsula Cortés Olivé, barcelonina de 24 anys, que passava un temporada a Tarifa per motius d’estudis, no va tornar divendres a l’hostal on s’allotjava

Es diu Úrsula Cortés Olivé, té 24 anys, és de Barcelona i va desaparèixer a Tarifa el dissabte 29 de juny. La desaparició la divulgava, ahir, la policia local de Tarifa a través del seu compte de Facebook per demanar col·laboració ciutadana per trobar la noia. I, en poca estona, prop de 2.000 persones van compartir el missatge. Segons ha explicat la policia de Tarifa a aquest diari, Úrsula Cortés estava cursant un estudis a la universitat (Tarifa té una extensió de la Universitat de Cadis) i s’allotjava en un hostal de la població, però dissabte no hi va anar a dormir i els responsables de l’hostal van alertar de la desaparició la policia local, que va fer via a difondre la imatge de la noia. La investigació, però, ha quedat a càrrec de la Guàrdia Civil d’Algesires, que està buscant testimonis i repassa imatges de càmeres per intentar trobar la desapareguda o el cotxe amb què es movia, un Skoda Felicia matrícula B-2695-UX que, en cas que es trobi, pot ser una pista important per saber on és la noia. La noia desapareguda fa 1,60 m, pesa 54 quilos, és prima i té un tatuatge d’una àmfora romana al braç esquerre. El darrer cop que se la va veure duia malles negres, jersei negre i botes de colors gris i morat.

Mentre es busca la jove barcelonina a la província de Cadis, a Barcelona, ahir, es va donar per finalitzada la recerca i mobilització que es va iniciar dissabte per trobar Juan Méndez, un veí de 70 anys del barri del Bon Pastor de Barcelona, exprofessor d’educació física d’institut que, divendres a dos quarts de set de la tarda, va sortir de casa seva per anar a córrer cap a la zona del riu i ja no va tornar. Ahir, es va comprovar que Méndez era l’home que va morir atropellat pel tren a Sant Adrià de Besòs el mateix divendres, a les set de la tarda, mitja hora després que sortís de casa per anar a córrer. Abans que se sabés que l’home atropellat pel tren i el desaparegut del Bon Pastor eren la mateixa persona, els Mossos van difondre cartells de recerca i es van fer batudes. Dissabte, els Bombers van portar gossos perquè rastregessin des de la porta de l’habitatge d’on va sortir fins arribar al riu Besós. Els bussos del GRAE van fer immersions fins a la desembocadura del riu. Des de terra, es van anar rastrejant totes les vores del riu i zones embardissades i un helicòpter va estar sobrevolant tota la zona. Ni per terra, aigua i aire es va trobar cap rastre. Ahir, es va saber que la recerca sobre el terreny era en va.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.