Successos

l’Índia

Almenys cent setze morts per una estampida en un acte religiós

Les allaus són un fenomen freqüent en les celebracions religioses índies i es deuen en gran part a les deficiències en la gestió de les concentracions multitudinàries

Almenys són 116 les persones mortes aquest dimarts per l’estampida que s’ha produït al final d’un esdeveniment religiós en l’estat d’Uttar Pradesh, en el nord de l’Índia, després del qual les autoritats han obert una investigació per a esclarir les seves causes i han anunciat que presentaran càrrecs contra els organitzadors.

“S’ha confirmat la mort de 116 persones. Els que van resultar ferits estan rebent tractament mèdic i els cossos han estat enviats a diferents llocs per a la seva autòpsia. Es presentaran càrrecs contra els organitzadors que van obtenir el permís per a l’esdeveniment”, ha ezplicat als mitjans l’inspector general de Policia del districte de Aligarh, Shalabh Mathur.

“L’administració del districte està investigant l’assumpte. Els ferits estan sent portats a l’hospital i la gent encara s’està recuperant”, ha dit als mitjans el magistrat del districte de Hathras, Ashish Kumar.

L’estampida es va produir durant una cerimònia d’oració en aquest districte, un esdeveniment privat que havia rebut permís de les autoritats, segons el funcionari, que ha agregat que la mateixa administració s’encarregava de la seguretat, però que la resta de preparatius no depenia d’ells.

Segons un testimoni citat per l’agència índia PTI, l’estampida es va produir al final de la cerimònia quan la gent va començar a abandonar el recinte i algunes persones van ensopegar amb una rasa situada abans de la carretera, la qual cosa va provocar una caiguda en cadena.

No obstant això, les autoritats encara no han informat sobre els motius darrere d’aquest desastre, assegurant que ja han iniciat una investigació per a esclarir-los.

Imatges difoses per l’agència índia PTI mostren a les autoritats traslladant en una camioneta els cadàvers fins al centre hospitalari.

El primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, ha expressat aquest dimarts les seves condolences des del Parlament de l’Índia, on realitzava una extensa intervenció en el moment en què va ser informat de l’accident.

“Expresso el meu més sentit condol als qui van perdre la vida en aquest accident. Desitjo la ràpida recuperació de tots els ferits. L’administració està compromesa en els treballs de socors i rescat sota la supervisió del govern estatal”, ha dit el líder nacionalista hindú.

Les allaus i estampides són un fenomen freqüent en les celebracions religioses índies i es deuen en gran part a les deficiències en la gestió de les concentracions multitudinàries o a la precarietat de les infraestructures que envolten els llocs de culte.

La pitjor tragèdia dels últims anys va succeir el gener de 2011 en l’estat meridional de Kerala, on 102 fidels van perdre la vida en una zona boscosa i muntanyenca que conduïa a un temple de difícil accés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia