Successos

Segona condemna pel metge abusador de mosses d’esquadra

Segona condemna per al metge del Departament d’Interior acusat d’abusar sexualment de diverses agents del cos de Mossos d’Esquadra. El jutjat penal número 29 de Barcelona ha condemnat el col·legiat a dos anys de presó pels tocaments als genitals d’una dona que patia mal d’esquena, considerant-los un abús sexual. A banda de les dues condemnes que ja acumula, el metge ha estat denunciat per tres policies més per fets similars. La condemna també inclou la inhabilitació especial per a l’exercici de la professió com a metge durant el temps de la condemna, així com llibertat vigilada durant el termini de dos anys. A la vegada, el jutjat l’ha condemnat al pagament directe de 10.000 euros en concepte de responsabilitat civil a la víctima, havent de respondre la Generalitat de Catalunya amb caràcter subsidiari.

Segons els fets provats de la sentència, el novembre del 2019 J.P.D. va visitar una mossa per fer-li una revisió del seu lloc de treball, ja que tenia mal d’esquena i no podia treballar de nit. Li va demanar que es quedés en roba interior i li va explorar l’esquena en posició recta. Però després li va demanar que s’estirés a la llitera per fer-li una exploració ginecològica. La dona li va dir que ja es feia les revisions ginecològiques periòdiques i que estava sana. El metge, però, li va respondre que “mai està de més” i, sense guants, va fer tocaments als pits per sota del sostenidor, al pubis amb les dues mans, a l’engonal i l’anus. La dona es va quedar en estat de xoc i la magistrada dona plena credibilitat a la seva versió, tot i que l’acusat va negar els tocaments.

Ara queden pendents de resoldre les tres denúncies que van aparèixer després de les dues primeres víctimes fessin públics els seus casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia