Successos

successos

Set detinguts a Camprodon per utilitzar un passaport falsificat

Quan s’havia d’expedir la targeta físicament es presentava un ciutadà diferent de la mateixa nacionalitat

La Policia Nacional ha detingut a set persones a Camprodon per suplantar la identitat d’altres persones per obtenir la targeta de residència a Espanya. Tot va començar quan els agents encarregats de l’expedició de les targetes van percebre que ciutadans estrangers que anaven a expedir la primera targeta aportaven un passaport amb una numeració diferent a la que figurava a l’expedient.

El modus operandi consistia en sol·licitar la residència de forma telemàtica a la Subdelegació del govern de Girona presentant un passaport. Més endavant, anaven a la comissaria de la Policia Nacional amb un passaport, que tenia la mateixa filiació però amb numeració diferent.

Davant les sospites de que podria tractar-se de suplantacions d’identitat, el grup d’investigació de Camprodon, en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Estrangeria i la Subdelegació del govern espanyol a Girona, va iniciar una investigació. Va sol·licitar la còpia del passaport presentat telemàticament per tal de comparar-la amb el presentant físicament. Va ser llavors quan els agents van comprovar que coincidia plenament la filiació però ni la numeració ni la fotografia eren iguals

Davant d’aquests fets, la Policia Nacional ha destacat que la complexitat de la fórmula utilitzada fa sospitar que darrera d’aquesta pràctica hi ha una organització estructurada i amb amplis coneixements en dret d’estrangeria, motiu pel qual la investigació podria continuar oberta a l’espera d’analitzar la informació obtinguda i fer més detencions. De moment, però, s’han detingut set persones acusades d’un delicte d’usurpació d’estat civil i falsificació de documents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia