Successos

El quadern negre

Tura Soler

Úrsula: més recerca

Salvament Marítim amplia, amb embarcacions i helicòpters, l’àrea de recerca de l’arqueòloga barcelonina Úrsula Cortés, desapareguda a Tarifa

Continua la recerca al mar d’Úrsula Cortés Olivé, la barcelonina de 24 anys que feia un màster a d’arqueologia subaquàtica i que va desaparèixer el 29 de juny a Tarifa, on es va trobar el seu cotxe ben aparcat i les seves pertinences a la playa Chica, al camí d’accés de l’illa de Tarifa. Salvament Marítim, que coordina la recerca de la desapareguda, des de dilluns, ahir al matí va ampliar la recerca des de la platja de Los Lances fins a punta Carnero, a Algesires. I ahir a la tarda van incorporar a les tasques de recerca la barca Denébola, que va fer un rastreig per dins de la badia d’Algesires i després va navegar fins a la zona de Tolmo y va seguir la línia de costa cap a Sotogrande, més enllà de Gibraltar. S’està fent rastreig, comptant també amb helicòpters, en una zona marítima molt àmplia perquè es tem que en cas que la noia fos a l’aigua, els corrents i el vent propis d’aquesta zona la podrien haver arrossegat molt lluny. Es dona la circumstància que el tripulant d’un vaixell que va caure al mar a una milla de la costa l’1 de juny encara no ha estat localitzat. Per ampliar les possibilitats de trobar l’arqueòloga desapareguda, la Guàrdia Civil, encarregada de la investigació, i Salvament Marítim també han alertat tots els serveis de busseig de la zona i els vaixells que operen a la zona per si troben algun rastre.

El primer senyal d’alerta de la desaparició d’Úrsula Cortés el van donar els responsables de l’hostal Tarik de Tarifa, on Úrsula s’allotjava, quan van veure que no hi anava la nit del dissabte 29 i van avisar la Policia Local de Tarifa, que l’endemà va penjar un cartell amb fotografia de la noia al seu perfil de Facebook per demanar ajuda ciutadana per trobar-la. També ho van fer de seguida a través de les xarxes els seus amics i companys del màster d’arqueologia subaquàtica i nàutica que acabava de cursar a la Universitat de Cadis (UCA) per completar la seva formació en conservació i restauració del patrimoni cultural. Els pares d’Úrsula van anar a formalitzar la denúncia a la Guàrdia Civil d’Algesires i primer es va trobar el seu cotxe, un Skoda Felicia de color gris amb matrícula B-2695-UX. Era a Tarifa, pels entorns del port i ben aparcat, sense senyals que l’haguessin volgut robar o danyar. I posteriorment es va trobar la seva documentació a la platja Chica, a la banda del Mediterrani del camí que permet l’accés per terra a l’illa de Tarifa, un espai molt visitat on hi ha un centre d’interpretació, un far i també moltes edificacions abandonades d’una antiga fortalesa. Tot i que els seus amics asseguren que Úrsula no tenia cap intenció de fer immersió a Tarifa, els investigadors consideren la possibilitat que s’hagués ficat a l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.