Successos

Successos

Desarticulen una banda que robava coure en polígons de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda dedicada a robar coure en polígons industrials de l’àrea metropolitana de Barcelona a qui s’atribueixen almenys quinze robatoris amb força comesos des del febrer passat.

Agents de la policia de la Regió Metropolitana Sud i de Sant Feliu de Llobregat van detenir in fraganti tres dels integrants d’aquesta banda el 29 de maig quan acabaven de cometre un assalt en una empresa de Sant Cugat del Vallès i tenien coure robat per valor de 100.000 euros.

En un comunicat, els Mossos han explicat que els detinguts estan relacionats amb almenys quinze robatoris amb força, però no descarten que se’ls en puguin atribuir alguns més quan avanci la investigació.

Les indagacions de la policia van arrencar al febrer, quan es van començar a detectar robatoris de cable de coure en polígons industrials. La banda actuava de matinada i solia rebentar arquetes per sostraure el material o forçar les casetes dels comptadors elèctrics.

Els delinqüents venien el cable robat a dues empreses recuperadores de metalls, una situada a l’Hospitalet de Llobregat i una altra, a Cervelló.

Per realitzar els robatoris, que van provocar talls de subministrament elèctric a diferents empreses, els integrants de la banda utilitzaven dos vehicles: una furgoneta per carregar el material i un vehicle de vigilància.

Després de la detenció dels tres integrants de la banda, els investigadors van poder entrar a un local de Barcelona que utilitzaven d’habitatge. Durant aquesta entrada, la policia va detenir un altre home relacionat amb els fets i una dona denunciada per haver participat en un robatori amb força i un furt.

La investigació continua oberta i els Mossos no descarten que es produeixin altres detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.