Successos

Decomissen deu tones d’articles esportius falsos en un cop al ‘top manta’

Les actuacions s’han fet a Barcelona, Tarragona, Blanes, Lloret de Mar, les Borges del Camp i Cabrera de Mar

S’han detingut deu persones per un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual

La Policia Nacional ha detingut deu persones i ha confiscat més de 65.000 articles de roba i calçat esportiu falsificats, amb un pes de deu tones i un valor de 2,3 milions d’euros, en un cop al top manta al litoral català. Les actuacions s’han dut a terme a Barcelona, Tarragona, Blanes, Lloret de Mar, les Borges del Camp i Cabrera de Mar i s’han detingut deu persones per un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual. “La macrooperació suposa un gran cop. No és fàcil produir aquests materials, venen a través de ports o carretera i no ve el producte falsificat sencer, sinó que moltes vegades, s’acaba de rematar als tallers clandestins per evitar una inspecció; després s’introdueixen les marques, tenen un treball d’exactitud preocupant”, ha afirmat el delegat del govern espanyol , Carlos Prieto.

El macrooperatiu es va iniciar en una actuació a Madrid on es van intervenir unes 36.000 peces esportives, les quals tenien com a destí els municipis turístics i de costa de Catalunya i altres punts d’Espanya. Prieto ha explicat que s’ha desarticulat una fàbrica a Cabrera de Mar, on es van trobar 4.000 samarretes preparades per ser distribuïdes i també una altra nau industrial a les Borges del Camp on es feia l’embalatge i s’emmagatzemen els productes falsificats. A banda, també s’han inspeccionat altres establiments comercials. A Cabrera de Mar, es van detenir tres de les deu persones arrestades. Algunes d’elles es trobaven en situació irregular i també tenen antecedents per delictes contra la propietat intel·lectual.

Les deu tones intervingudes s’emmarquen en el context d’esdeveniments esportius com l’Eurocopa, la Copa Amèrica o els Jocs Olímpics de París. De fet, la investigació continua oberta: “Estem treballant en una altra línia d’investigació, tot el material es fabrica a la Xina i amb organitzacions internacional estem intentant determinar el punt d’Europa des d’on s’estan distribuint -les falsificacions-”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia